tisdag 30 april 2013

Detox och Valborgsfirande.

Provar att lägga in en högre växel på det "sunda livet" och startar mina morgnar med olika smoothies, shaker och drycker som ska hjälpa kroppen igång på morgonen med dagens detox (som det så populärt heter). Kroppens organ avgiftar (detoxar) hela tiden och jag för min del tror att det är betydligt bättre för hälsan att hela tiden försöka ge kroppen sådant som kan stödja den processen, än att under begränsade perioder utsätta kroppen för exempelvis fasta, detox-program el dyl. Men märk väl, det är vad som känns rätt för mig, jag påstår inte att det gäller för alla!! Morgonens kickstart blev i alla fall med hjälp av en detox shake, ur boken "10 år yngre på 10 veckor": mixa 200 g bär, med 2 dl rismjölk, 1 tsk kanel och 2 msk linfröolja. Jag spädde ut shaken ytterligare med 1 dl vatten, den blev så himla tjock annars.
Titeln på boken är ganska fånig och jag för min del tycker att hon är lite väl fanatisk, men hon är jätteduktig på det här med vad som är bra för oss och det finns massor av bra och goda recept i boken, som stödjer det i alla fall jag vill ge och göra för min kropp. Den här shaken gav så mycket att det gott och väl räcker till två stora glas.

Detox shake, mmmm....
Vad står på Valborgs-menyn då? Här blir det hel, ugnsstekt kyckling. Ingen brasa där man ska trängas med alla andra i kylan, utan vi tänder ev på en tunna på tomten i stället. Eller rättare sagt, vi GÖR det eftersom vad jag hört någon gång så gör man detta för att skrämma bort onda häxor och onda andar, vilket kanske kan vara bra ;) Oavsett vad ursprungsanledningen till majbrasan var, så är det ju faktiskt så att hur vädret än är, om det så snöar, så när elden tänds, då är våren här och DET vill jag gärna tända på för!! Men alla ni som ska tända vårbrasor, snälla flytta på era rishögar precis innan och rafsa runt ordentligt i högarna. Tänk på alla stackars igelkottar som tagit sin tillflykt till de fina rishögar som legat över vintern och som fortfarande har sin vintervila där. Det är så många som blir levande uppbrända en dag som denna i alla fall, så snälla var med och undvik att det händer där i alla fall ni är!! Ha en riktigt trevlig valborg nu.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar