tisdag 9 april 2013

Barndoms mat

Lovade barnen makaroner och stekt kalkonkorv till middag idag. Blev så sugen på hur jag alltid fick just den här rätten när jag var barn, nämligen i form av stuvade makaroner. Nu gör ju inte jag så att jag kokar makaronerna i mjölk, som man gjorde förr, men de blir lika goda. Det roliga är att när man var liten, så längtade man bara efter makaroner som var kokade i vatten, på vanligt sätt och nu när man alltid äter de vattenkokade är det så himla gott med stuvade. Så kan det vara! Funderar lite mer på vad för slags rätter som var vanliga när jag var barn och som man mer eller mindre glömmer bort (eller i vart fall jag glömmer bort) att göra... Bruna bönor, men det hade vi för inte alltför länge sedan och gott var det med. Rotmos och kött, ett kött med ben, som stått och kokat under många timmar, så att det var sådär riktigt mört, så att det ramlade sönder. Det har jag faktiskt inte gjort någon gång. Jo, rotmos så klart, men då har vi haft köttkorv till och det blir faktiskt helt annorlunda med nötkött. Tål att funderas på och så får vi se om det kanske kan bli något sådant framöver.

Nu ska jag sätta mig och virka lite mer på den andra sortens "mormors rutor" som jag börjat på. Har tänkt göra en filt, modell mitt- i- mellan- stor, som jag tänkt att Agnes ska få i födelsedagspresent i juli när hon fyller. Lila kant blir det naturligtvis med ;)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar