lördag 16 mars 2013

Vem behöver Hercules?!

Fick mammas och pappas gamla hushållsassistent från sent 50-tal någon gång, för flera år sedan. Den använder jag varje gång jag bakar bröd och för några år sedan gjorde mamma, syrran och jag god julkorv med hjälp av den. Det hade jag totalt glömt bort! För nu har jag gått runt här och beklagat mig över att jag inte har råd att köpa en Hercules från OBH-nordica, som man kan göra allt från egen färs till korv, deg o s v... tills jag beklagade mig för mamma, som först såg ut som ett frågetecken och sedan frågade varför jag inte gjorde allt det med assistenten. Alla tillbehör till den finns ju! Jamen herregud så blind man blir alltså! Grejerna till assistenten är framplockade och första egna färsen är fixad, tjohoo!
Vi hittade fin och prisvärd, svensk nötbog och fläskkarré som båda var benfria. Nu har de blivit till finfin blandfärs och en snutt fläskfärs. Det här är så kul! Färsen vet vi precis hur den har sett ut innan den blev mald och det är ingen ompacketerad färs, garanterat..
Nästa projekt blir att hitta en bit fin, svensk lamm, som ska bli till god korv. Behöver jag säga att DET ska bli vansinnigt kul?!

Finmald fläskfärs på G

Härligt, fint kött blir till blandfärs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar