fredag 22 mars 2013

Trevlig helg!

Herregud vad jag vill åka till Sicilien nu! Det är aldrig kallare än 13-15° (plusgrader året runt!!) och åker man så här års, är det förutom en riktigt behaglig värme, som inte är extrem på något sätt, ganska så folktomt av vad jag förstod det som går att läsa sig till. Tja, folktomt på turister alltså, den inhemska befolkningen är ju där och det är ju precis så i alla fall jag vill ha det vid de tillfällen jag åkt utomlands. Tänk på lugnet, värmen och den goda italienska maten! Mmm, önskar jag vore miljonär, då skulle jag köpa mig ett litet vitkalkat hus där och starta en ny karriär som matrona i Cosa Nostra, det ni! Ilskna käringar brukar stå sig bra i de sällskapen, så det skulle inte bli någon match alls. Tjänar bra har jag förstått att de gör också. Dessutom har jag ju faktiskt en rysk ådra och maffian i Ryssland är ju inte heller att leka med, så ta er i akt där ni gubbar och grabbar, önskningar kan slå in... Japp, ni gissar rätt, irritationen över detta kalla och urjäkliga klimat börjar att ta ut sin rätt och mina ambitioner börjar mer och mer luta åt det aggressiva hållet. Får väl helt enkelt lugna nerverna med ett glas rött, dock inte sicilianskt utan argentinskt, som smakar riktigt gott och sätta på en gryta med pasta och köttfärssås, och fortsätta drömma (snälla) drömmar om Sicilien eller Italien över huvud taget. Kanske ska man placera baken framför brasan en stund med.


Idag har Agnes haft sin kompis här hela dagen, så det har varit skratt och stim hela dagen lång, vilket lättar på ett dåligt humör lite i alla fall :) Bakade lite glutenfritt grovt bröd, som alla barnen åt med väldigt god aptit. Faktiskt gick halva ena limpan åt i ett nafs. Kul att det blev uppskattat!

Glutenfria grova limpor

Trevlig helg nu där ute! Jag ska jobba i helgen, så jag misstänker det inte blir så mycket bloggande för min del. Tar igen det med nya recept nästa vecka istället.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar