lördag 2 mars 2013

Snöplig fredag

Det blev en något hektisk fredag måste jag säga. Emmy och Emil var på friluftsdag och de kunde ju packa sin lunchmatsäck själva, eftersom jag bakat köttfärspiroger häromdagen som de skulle ha med sig. Emmy åkte skridskor inne vid Himpan och Emil var i Finspångs badhus. Agnes som varit hemma genomförkyld ett par dagar, gick sin första dag igen. Vi blev lite sena på morgonen, så hon missade skolbussen och jag fick skjutsa henne till skolan istället. Sedan bar det för min del av till tandläkaren för att hon skulle kika på min rotfyllda tand som det ska en krona på, men som bråkat en längre tid med mig fast den är rotfylld. Nu har ju min förkylning gått över och det har under några års tid varit så att jag haft ont i tanden varje gång jag varit förkyld, vilket jag trodde skulle gått över med rotfyllningen, men så har det alltså inte blivit. Det var inget fel på tanden, men hon visade röntgenbilden där man tydligt såg hur tandroten går ända ner i bihålan och det kommer förmodligen vara så att jag alltid kommer att känna av tanden vid förkylningar och då är det bihålan som känns, inte tanden. Det kan jag ju leva med anser jag, om jag bara känner av det vid de tillfällena och jag får behålla mina egna tänder. Det känns faktiskt lite bra att ha tänder ;) Nu satte hon i en fruktansvärt illasmakande provisorisk fyllning så länge och jag ska tillbaka om två veckor för att påbörja avtryck för kronan o s v. Jag hann lagom hem och slänga i mig en snabb lunchmacka, så ringde Emil och ville bli hämtad vid badhuset. De skulle behöva åka in till stan först annars och sedan vänta på nästa buss hem, vilket kan dröja. Så iväg till Finspång. Väl hemma hann jag inte ta av mig skorna (turligt nog!), förrän Emmy ringde och behövde bli hämtad eftersom nästa buss inte skulle gå på 1,5 tim och hon var genomfrusen efter flera timmars skridskoåkande. Iväg igen! Hem och förbereda en grönsaks- och kycklingpaj, eftersom jag och Annika skulle iväg och Zumba sedan. In med pajen och ner till skolan för att hämta Agnes. Väl hemma när jag skulle byta om, såg jag att jag hade jättestora nässelutslag på bröstkorgen. Men vad fasen??!! Stress, hade jag ätit något olämpligt eller var det fyllingen i tanden? Ingen tid för funderingar utan i med en allergitablett och sedan iväg för Zumban. Väl hemma blev det lite avsvalnad paj och sedan började jag må fruktansvärt illa, trodde helt klart jag åkt på magsjuka. Det blev sängen kl 20.00 för mig, men illamåendet gick i alla fall över under natten, däremot får jag nya nässelutslag fortfarande. Misstänker det kan vara det här i tanden som påverkar mig, men jag får vänta och se hur det är på måndag, är det lika då får jag helt enkelt ringa och fråga om det kan bero på en allergisk reaktion mot den här fyllningen. Annars är det väl så att stressen börjar ta ett allt fastare tag igen, hur jag än försöker rensa bort allt utöver vardagslivet nu...

Ett par härliga dagar fyllda med vårsol och dagsmeja har det varit nu i alla fall. Snart, snart har våren kommit på allvar och de första vårblommorna tittar upp. Vad jag längtar!

Att man kan bli så nöjd över asfalt. Är man nordbo eller?? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar