torsdag 21 mars 2013

Matlagning hela dagen

Emmy och Emil har studiedagar idag och i morgon, vilket även Agnes har då, i morgon alltså. Emmy har tjatat om pannkakor, så jag gjorde ett gäng till lunchen, men inte vilka som helst utan gröna pannkakor. Till hennes jubel.. tänkte väl det jag, barnen är fortfarande barn, hur stora tonåringar de än är :) Gröna rispannkakor gjorde en av mina fastrar när jag var liten och vi träffades hos farmor allihop. Kommer ihåg att jag tyckte det var så otroligt gott och annorlunda. När Emmy och Emil var små, när de gick på dagis fortfarande, gjorde jag så de här gröna pannkakorna till dem, fast utan risgrynsgröten i och så gluten- och mjölkfria förstås. De har älskat dem sedan dess. Vi bjöd även deras kompisar på dem  när de hade Halloween kalas, fast då sa vi att det var mögelpannkisar med blodklumpar (jordgubbs sylt). Kan inte förstå hur de kunde äta med så god aptit då, men barn är ju lite roliga sådär ;)

Köpte en laddning med fläskkotletter i veckan. Det var bara hur länge sedan som helst nu. Det blev citron- och vitlökskotletter av dem, med en smal potatisgratäng och ärtpuré till. Gott, men jag kan inte säga att jag har något större sug efter kött oftare än vad vi äter nu och lika verkar det ha blivit för barnen... kanske är det som med sockerberoende, det går att vänja sig av med kött ganska bra med?! Fast jag skulle aldrig ta bort köttet helt ur kosten, järnet och proteinerna däri behövs så väl. Men det räcker med sådant här kött någon gång i veckan, sedan fungerar bönor, fisk och kyckling alldeles utmärkt resten av tiden.

Har tagit fram en påse rabarber ur frysen som jag funderar på att göra en rabarberkaka på. Agnes kompis Selma kommer hit i morgon och det kan ju vara gott att fika på då kanske. Tja, vi får se vad det blir. Just nu ska jag ta en tur upp till gubbarna i hagen, ge dem lite nattamat och stoppa om dem lite ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar