söndag 3 mars 2013

Katter och små barn

Alla som har små barn vet att det där med sovmorgnar är ett minne blott. Det samma gäller för små katter kan jag säga. Gustaf vaknade (på sin plats mellan Anders och mig i vanlig ordning) vid 6.40 rycket och tyckte att nu hade vi väl i alla fall sovit nog?! Han kurrade nära, nära mitt ansikte. Bet till att börja med lite försiktigt i mina fingrar. När jag gömde handen i täcket, gick han över till Anders och gav honom en massa blöta och sträva pussar i ansiktet. Upp nu! Till hans stora lycka började de stora katt-tanterna att bråka i köket, så både husse och matte var tvungna att studsa ur sängen. Tjohoo vilken lycka, de är uppe och det händer saker!!

Vakna, vakna,vakna.....
Bra var i alla fall att jag hann plantera om växterna jag sådde för ett tag sedan. Allt utom gräslöken blev något. Nu är oreganon och timjan väldigt små och klena, men jag håller tummarna för att de ska ta sig i alla fall. Glädjande var att tomaten Green Zebra kom upp fint och i flertal, kanske kan ett par bli kraftfulla nog att ge goda, grönrandiga tomater sedan!


Ikväll har jag lovat Emil kyckling-tortillas, så efter besöket hos farmor o farfar idag ska Emil hjälpa mig att baka glutenfria tortillas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar