söndag 17 mars 2013

Hemgjord lasagne och vårkänsla

I morse fick vi sova riktigt länge, ända fram till 9.00! Inget bröd fanns hemma så dagen började med ett snabbt brödbak, i form av glutenfria scones. En riktigt god söndagfrukost blev det i och med dem och lite goda marmelader till.

Dagen har varit riktigt vårlik, med sol och någon plusgrad. En riktig vårkänsla infann sig faktiskt och man börjar att så smått kika efter Tussilago i vägrenen. Snart så är vi där, det gäller bara att hålla ut ett litet tag till. Och snön SMHI lovat i veckan som kommer, kan dra till Sibirien!!

Ikväll blir det kycklinglasagne här, på hemgjord glutenfri pasta. Det blir en så´n himla skillnad på att göra den själv, mot den där torra och hårda man köper. Satsen pasta räckte till en kycklinglasagne i en vanlig ugnsfast form och två små portionslasagner, till vilka jag var tvungen att prova vår hemgjorda blandfärs till ;) Under tiden står den kommande veckans bönkok och sjuder på spisen. Kidneybönor och Adzukibönor får stå på menyn och i morgon ska jag göra den vegetariska chilin jag lovat Emmy..

Ha en fortsatt bra, skön och slapp söndag nu!

Snart är det dags för sådan här vårfröjd igen!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar