söndag 17 mars 2013

Gluten- och mjölkfria scones 2 st

Jag har skrivit vilka mjölmixer jag använt mig av, men det går naturligtvis att använda de Du har hemma. Det enda vid andra mixer är att det kan variera med mängden för att degen inte ska bli så kompakt, den ska vara lite lätt kletig. Det i sin tur går att reglera med att ha i lite mer matfett och/eller havredryck.

2,5 dl grov mix (Finax)
2 dl fin mix (Semper)
1 tsk bakpulver
50 g mjölkfritt margarin
0,5 tsk salt
1 dl havredryck

Häll ihop mjölmixerna i en matberedare. Tärna ner margarinet och tillsätt salt. Kör igång matberedaren och låt degen börja bli en smulig blandning, fyll på med havredrycken så att det blir en smidig och lite kletig deg.
Dela den i två delar och gör ett par runda och cirka 1,5 cm höga brödkakor.
Grädda mitt i ugnen i 225° cirka 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar