onsdag 20 mars 2013

Genvägar och avlastning.


Jag tillhör de där jobbiga människorna som tycker att det mesta i matväg ska lagas från grunden. Men för den skull är jag inte helt rabiat, utan jag har också dagar då varken tiden, lusten, eller orken finns till något avancerat. Inte för att matlagning från grunden behöver vara avancerad, men ibland finns tålamodet enbart för att stå vid spisen högst en kvart, även för mig... ja hör och häpna ;)
Idag var lunchen en sådan stund. Jag behövde få i mig en snabb lunch, samtidigt som en matlåda till Anders behövde göras. Rotade runt i skafferiet och frysen och fick ihop en blixtsnabb fiskgryta, med lite drag i. Sån´t gillar jag. Alltså när det blir något som faktiskt kan gå för en seriösare lunch eller middag, men som kvalar in bland "snabbmaten" och ändå är betydligt hälsosammare än vanlig snabbmat vi köper ute.

Till middag idag hade jag tänkt mig kålpudding, men det enda som fanns hemma var ett halvt spetskålhuvud och handling sker vid ett annat tillfälle - har definitivt inte någon lust idag! Vad göra? Jo, en "kål-färslimpa" fick det bli. Alla smakerna finns där, det är bara utseendet som skiljer sig från en traditionell kålpudding.

Vad har jag sysslat med istället för att inte ha tid och lust för mina favoritsysslor idag då? Jo, först var jag upp till stallet och brottades med "snöstorm" (i mars, herregud!!), trilskandes halmbalar och en trilskandes häst på "styltor". Styltorna ville han visst ha kvar, med tanke på hur han skickade iväg mig med frambenet och sedan gick iväg själv med öronen platt bakåt. (Jag vet, hemskt sur och ouppfostrad häst. Kommentarer undanbedes, Tack!!) Sedan har jag faktiskt ÄNTLIGEN fått lust och ork att ta tag i min kurs i Teckna och Måla. Jag har fått tre brev och inte gjort ett enda dugg, fram till nu. Nu finns lusten och jag passar på... Det var väntat att den kreativa hjärnhalvan skulle komma fram nu. Det var lika förra gången jag hade tröttat ut hjärnan fullständigt (även om det då blev så mycket värre än den här gången, peppar peppar), då tog den andra, kreativa hjärnhalvan fullständigt över och det enda jag verkligen hade lust och ork att göra då var just pyssla, rita, handarbeta o s v. Fascinerande och märkligt att hjärnan avlastar sig själv så, och vilken himla tur att den är konstruerad till att fungera så!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar