måndag 18 mars 2013

Den söta doften av kanel.....

har lagt sig som ett mjukt täcke över köket och huset. Kryddorna som används i den vegetariska chilin, är annars något "markerade" i mitt tycke, med koriander och spiskummin i. Smaken är underbar, men de har en doft jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är, eller om jag verkligen tycker om doften eller inte. Nåja, smaken av dem båda är det i alla fall inget fel på. Så lägger man då på det här knaper-mjuka täcket av majsdeg, med kanel i och doften blir genast så len och aptitretande att jag genast vill sätta tänderna i det.

Vegetarisk chili under majstäcke


Är det någon i detta avlånga land som har någon erfarenhet av Vittraskolan eller Waldorf, båda för högstadiets räkning? Skulle jättetacksamt ta emot synpunkter om de båda skolorna, både positivt och negativt, för att kunna göra en rättvis bild av dem..

Har suttit här och kollat på Nigellas matlagningsprogram "Feast" och tycker att mycket verkar otroligt gott. Men vissa saker undrar jag om de kan smaka något över huvud taget, med tanke på att inga kryddor används, utan enbart de naturliga produkterna och så kanske ett tillägg av t ex Mozarella ost, som i sig inte smakar något alls. Men det går säkert att ordna det med. Det är ju det som är så roligt med matlagning, just att man inspireras av roliga recept, som man sedan får göra om efter sitt eget tycke och smak. Så har det alltid varit och så kommer det nog alltid att vara också....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar