onsdag 27 mars 2013

Äntligen ridur igen. Och så lite husmanskost ;)


Idag var Oliver och jag ÄNTLIGEN ute på en promenadtur igen, tillsammans med Sussie och Freja. Såå härligt! Oliver var helt dåsig där i hagen när jag kom vid lunchtid och han hade lagt sig i halmen de sparkat ut från lösdriften. Där låg han hopkrupen i solen och bara njöööt :) Han ville inte ställa sig upp när jag satt på grimman. Jag smackade och lockade, men nehej då. Jag satte på grimskaftet och drog lite försiktigt och då la han sig ner, helt på sidan med huvudet nerborrat i halmen och suckade riktigt tungt. Ha ha ha, han var helt sluuut som häst, såg han ut att vilja säga. Men efter mycket lock och pock ställde han sig upp och följde så snällt med till stallet. Det var inga jättekliv Mister tog där på vägen, och Freja visade på alla sätt och vis att nu får det väl ändå bli lite fart, men neeej, sa Oliver. Promenaden blev i alla fall jättehärlig och vi njöt nog allihop precis lika mycket där i solen, både hästar och människor.
När vi svängde in på en liten skogsslinga blev det i alla fall fart i benen. Han älskar verkligen att vara i skogen... men så är han en New Forest också ;)

Jag trivs bäst här, där jag kan njuta i solen!
När jag kom hem satte jag igång med att göra mat till lite lunchlådor... till mig är väl bäst att tillägga, så inte maken får stora skälvan när han får höra innehållet, nämligen världens godaste och lyxigaste leverstuvning! Jag älskar den, men det är bara jag här hemma som äter lever, så alltså blir det många lunchlådor till mig. Gör inte ett dugg! 

Kvällsmaten idag blir en av våra gamla hederliga husmanskosträtter, som dessvärre tydligen är på utdöende. Jättesynd tycker jag, eftersom det är både gott, klimatsmart, svenskproducerat o s v.. nämligen bruna bönor. Det finns färdiga att köpa, men det är egentligen inte ett dugg krångligt att koka själv, så alltså vill jag puffa lite extra för bruna bönor idag med andra ord :) Avnjut med stekt fläsk, eller kanske som vi, med kycklingkorv. Korv är ju också klimatsmart mat, eftersom man använder så pass mycket av djuren till det (urk)..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar