onsdag 27 februari 2013

Vårdag och förkylningar

Annika och jag hade stalltjänst idag på morgonen, eftersom hela familjen där uppe ligger i influensa nu. Stackarna!!
Oliver och Illar stod så troget vid grinden och kikade efter sin frukost. Idag fick de inte allra först, eftersom jag började i hagarna utanför stallet. Men de svalt inte ihjäl under tiden, fastän de nog försökte hålla in magarna och suga in kinderna för att se riktigt svultna ut när jag kom till dem ;)
I alla fall så är stalljobbet mycket välgörande för kropp och själ. Kroppen behövde mer rörelse, eftersom träningsvärk i axlar och armar infunnit sig efter vattenträningen igår (har svårt att tro att detta onda kan göra gott för kroppen just nu ;) ). Själen mår VÄLDIGT gott av att befinna sig bland hästarna. Det går inte annat än att vara "här och nu", när man är med dem och de ger bara så väldigt mycket energi och värme...

Killarna äter frukost i vårsolen. Härligt!
Agnes som är förkyld fick stanna hemma från skolan idag. Hon orkade inte göra så mycket i stallet, men höll lilla mini-shettisen Bruno sällskap och gav honom lite att äta, medan jag gav hästarna runt omkring frukost. En snabb tur till Viberga efter stallet (Annika fortsatte knega på med mockning) och sedan var det lagom att laga lunch när vi kom hem. En gluten- och mjölkfri lasagne fick det bli idag, vilket smakade bra och det blev ett par bitar över med till Anders matlådor. Så bra så!

Agnes spanar på hästtransporten vi lånat av faster Anna.

Ikväll ska vi åka med Annika för att köpa halm till grabbarnas lösdrift. Det var inte det lättaste att hitta någon som hade bra halm att sälja över huvud taget i år kan jag säga. Hoppas den här sommaren kommer bli bättre, så det inte blir lika svårt nästa år..

Korvstroganoff blir det ikväll. Behöver nog inte lägga ut receptet på det antar jag, vi gör den inte mycket annorlunda än andra skulle jag tro. Brukar ha en burk krossade tomater i och lite Oatly imat för att bryta av den annars lite skarpa tomatsmaken som blir. Sedan är det ju bara att variera innehållet efter vad man har hemma. Här får det bli lite grovriven palsternacka och morot, gul lök självklart och så inte att förglömma vitlöken. Förresten använder jag inte vanlig falukorv, utan kyckling- eller kalkonkorv.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar