måndag 18 februari 2013

SportlovSå har barnens sportlovsvecka börjat. Vi ska inte göra något speciellt den här veckan, eftersom varken jag eller Anders är lediga, men lite ute aktiviteter måste det allt bli ändå. Jag vet hur det blir annars: dataspel och chattande med kompisar, istället för att träffas och göra något ute tillsammans. Nu är ju jag en sådan där jobbig mamma som styr och lägger sig i, så i dag ska barnen få baka någon god bärpaj och så ger vi oss ut och pulsar en stund i blötsnön och tar med fika, tänkte jag. Kan vara bra för mitt huvud med att få lite frisk luft, innan jag grottar ner mig i arkeologins värld igen...

Gustaf var lyckligt med ute
Vad gör de för spännande saker barnen??
Snögubbe dags

Mango och jordgubbspaj gjorde de. Avnjöts inomhus istället..Lunchen idag fick bli en svart bönsoppa, som efter skeptiska blickar faktiskt åts med riktigt god aptit. Det ursprungliga receptet, som är kubanskt, innehåller betydligt hetare kryddning, vilket jag modifierade bort och valde att lägga till lite mer timjan och BETYDLIGT mindre cayennepeppar. Den blev faktiskt alldeles svensk, d v s lagom ;) Barnens favorit blev i alla fall de quesadillas jag gjorde till och jag är nog benägen att hålla med där, vansinnigt goda. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar