söndag 10 februari 2013

Söndag

Hualigen så fort helgen springer iväg. I och för sig har vi haft fullt upp, med firandet av Emmy bl a och så ska Agnes på kalas idag, innan det är dags att åka till faster och farbror för att mumsa på semlor. Det ska bli både gott och trevligt, det är våra första semlor för i år!

Igår blev det "bara" fika när vi firade Emmy. I vanliga fall brukar hon vilja bjuda på tacos eller liknande, men tiden har helt enkelt inte funnits nu, så det fick bli de glutenfria brysselkex och chokladsnittar jag bakade i veckan, samt ett par cashew- och solros tosca kakor som jag snodde ihop på morgonen. Köpebullar fick det bli med (jag vet, jag skäms, men jag hann faktiskt inte mer!! ;) ).

Emil och Anders var och styrketränade igår på morgonen och idag har faktiskt Emil lite träningsvärk i axlarna, fast han inte hade haft några vikter på. Han tyckte i alla fall att det var både kul och väldigt skönt i kroppen efteråt, så han kommer att följa med Anders, Johan och kompisen Martin hädanefter på lördagsmorgnarna, jättekul tycker jag!! Emmy var med mig och Zumbade i fredags och hon "tror" att hon ska följa med på fredagarna sedan med. Vi är ju ganska många nu som går och zumbar ihop och Sussies dotter är också med, vilket gör att Emmy nog kan tycka det blir lite mer okej att följa med, än om det bara hade varit hon och jag.

Melodifestivalen var bara skit igår enligt min mening. Undrar hur fruktansvärda alla de låtar som inte kom med över huvud taget till de här uttagningarna egentligen var?! Hade det inte varit för att Agnes ville se eländet, hade jag nog satt på "You´ve got mail" direkt istället. DET är en må bra film i min smak i alla fall och hjälpte upp resten av kvällen faktiskt :) En sådan liten bokhandel som hon har i den filmen, har alltid varit min dröm. Men det skulle nog gå ungefär lika bra som i filmen misstänker jag, eftersom samhället vi lever i idag inte är speciellt "småföretagar-vänligt", även om man hör ibland att "nu måste vi lyfta fram de små företagen, så att de kan växa", vilket aldrig blir annat än snack. Mycket beror säkert på att människor idag håller hårdare i pengarna, sämre tider ger sparsamma människor. Nu har jag inga planer på att bli småföretagare i alla fall, så jag behöver väl inte grunna så mycket på det ha ha ha...

Anders passade på att gosa lite med "fluffiga" Illar och hade ett litet samtal grabbar emellan, medan Oliver var uppe i stallet och tog av sig täcket. Oliver var meganöjd att inte ha det på sig nu och när det inte är en massa blåst och blötsnö eller regn är det nog bara skönt att slippa det kan jag tro. Annars mår han bäst vår gubbe med det på, han blir så lätt snorig när han varit utan det i ruskväder. I de lägena får han nöja sig med att "matte vet bäst" och får gilla läget och klä på sig lite ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar