fredag 8 februari 2013

Sådder


Jag har sått lite fröer i mitt lilla inneväxthus, som står under en växtlampa. På bara några dagar började basilikan och timjan att visa upp små gröna huvuden, medan övriga fröer låter vänta på sig. Det är ju inte säkert det finns liv kvar i alla fröer, en del av dem har ju faktiskt legat sedan förr förra året, men vi väntar och ser om de bara vill ha lite mer tid först innan de sätter fart. Det blev mest örter nu, det är ju så gott med färska örter i maten, men jag har även provat att sätta lite tomatfrön med. Om inte annat kanske de hunnit växa till sig tills det är dags att placera ut allt i sommar. Fast jag läste i någon trädgårdstidning om en familj som bodde i lägenhet, men ändå odlade tomater och spenat året runt inomhus, just med hjälp av en växtlampa, så jag måste ju försöka i alla fall. Chiliplantan som inte ville börja blomma ute i somras (inte så konstigt med tanke på sommaren som var kanske), började blomma när jag ställde den under växtlampan. Jag gick mellan de blommorna med en tops och nu har det faktiskt kommit några chilifrukter som växer så fint. Vet inte vad det är för sort längre dess värre, men roliga ser de ut :)

Märklig chili... ser mer ut som paprika!

Hoppas på att fler frön blir något
Gustaf var sugen att gå ut en liten stund på f m, men det blev det lilla det.. han tyckte det var lika kallt och läskigt om fötterna idag med, så efter 30 sek vända han och ville gå in igen :)

Hrm, lika vitt och kallt idag med..
Nä matte, jag går nog in igen!

 

Ikväll är det dags för Zumba igen, äntligen! Hoppas bara det inte blir för tidig träning igen nu, så att skiten börjar om på nytt, vilket det gjort de sista gångerna jag försiktigt försökt att komma igång efter influensan. Vi får se, det blir till att Zumba lätt och lugnt ;)

Det får bli sen middag idag, man kan väl säga att det får bli kombinerat fredagsmys kanske. Tänkte vi skulle ha kyckling ikväll och alla tyckte det förra fredagen var så gott, så det blir en repris av fredagskyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar