onsdag 20 februari 2013

Ridtur i isvindar

Idag på f m åkte Agnes, jag och Emil upp till stallet. Emil hängde med kompisen Martin och Agnes lånade lilla, fina Felicia för en promenadtur. Det blåste verkligen isvindar, så det blev inte alls någon lång tur. Felicia, den lilla lurviga "björnen" klarade sig nog utmärkt, men Agnes och jag höll på att frysa ihjäl, trots flera lager kläder. Det är hemskt med de här nordan-vindarna, vad de letar sig in på bara skinnet. Inte slutar man frysa när man väl är inne heller, utan det blir till att trängas framför brasan med något varmt att dricka. Lunchen idag fick bli pasta med gräddig köttfärssås. Jag tycker det är en passande sportlovs lunch när det är så här kallt. I de lägena behövs det lite extra fett i maten och använder man sig av ett bra sorts fett, som faktiskt havregrädden är, känns det inte lika farligt ens för min del. För barnens del är det bara bra med allt extra som går att få i dem. De är med sina födoämnesallergier så tunna ändå, så jag är glad när jag kan hitta på något extra som de gärna petar i sig.

Isvindar sabbade en del av upplevelsen

Emmy fick vara hemma istället för att följa med till Oliver som det var tänkt. Hon har flera skoluppgifter som ska in när de börjar nästa vecka, samt ett prov då. Jag blir faktiskt riktigt förbannad i det här läget på lärarna. De går i 9:an nu och det är sjukt mycket innan de slutar, visst, men när det är en lovvecka behöver de faktiskt få vara helt lediga. Jag tycker det här är asdåligt och det är inte alls konstigt att magsår och andra stressjukdomar drabbar våra tonåringar. Och så vill de j-a idioterna i regeringen att eländet ska börja ändå tidigare. IDIOTER!!! Låt barnen vara barn, de hinner stressa ihjäl sig i alla fall... Grr!! I morgon ska jag i alla fall släpa med henne upp till stallet, det är ändå det absolut bästa stället att tanka energi på och det går inte annat än att vara "här och nu" tillsammans med hästarna.

Katterna är nöjda när matte är still i alla fall :)
Ikväll får det bli en kikärtsgryta har jag tänkt mig. Först hade jag tänkt använda mig av de röda linserna som stått och väntat i skafferiet ett tag, men eftersom Emmy inte tål sojaprotein, känns det lite onödigt att prova en gryta gjord på nästan enbart linser (endel som inte tål sojaprotein tål inte linser heller, och jag har faktiskt ingen lust att testa vart hon står där, eftersom hon blivit så himla dålig vid de tillfällena hon reagerade på sojaprotein). Kikärter vet jag att hon tål, så linserna får vänta och bli till matlådor till Anders och mig istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar