söndag 17 februari 2013

Nu är veckan definitivt slut!


Så var det helt klart slut på den här veckan då, söndag kväll som det är. Kan inte annat säga än att helgerna springer på ruggigt fort, men veckan som kommer blir ju ganska så lugn och skön, eftersom barnen har sportlov. Det har dock inte jag, utan jag måste försöka hitta lämplig läsning till min tenta som jag fått nu. Så lagom den kom då!!

I helgen har vi hunnit laga till ett par goda rätter, i vårt tycke är väl bäst att tillägga. Det blev bl a en glutenfri broccoli och köttfärspaj och som lördagsmiddag lite heta räkcrèpes, inget av dem satt speciellt fel...

Jag har även hunnit påbörja ett spännande projekt i helgen, som jag kommer att berätta mer om vid ett senare tillfälle, om nu allt går som jag tänkt och vill... känns mycket pirrigt, spännande och otåligt just nu i alla fall.

Veckan som kommer har man alltså fått göra en matsedel som innefattar både lunch och middag, vilket är tur man inte behöver göra i vanliga fall med. Jag har i alla fall tänkt mig att bl a göra en spännande svart bönsoppa, en linsgryta, en grön minestrone och så fyllda hjortfärsbiffar. Lägger ut recepten i veckan när jag gjort dem (om de blir bra vill säga). Anders och jag har precis kommit hem från att ha handlat inför kommande vecka, vilket jag tycker är superskönt att göra så här på söndagkvällen. Dels är det nästan inga andra som handlar samtidigt då, dessutom kan vi hjälpas åt, vilket inte är helt fel det heller. Puss på maken så kul han tycker det är!

Idag var jag ute och red tillsammans med Annika och hennes Illar, Anders använde sina apostlahästar. Vi tog en promenadtur runt sjön och snön yrde kring oss. Oliver tog en galopp i en backe på vägen hem och tyckte det var så himla kul att han bara ville fortsätta, när adrenalinet äntligen fick fritt spelrum igen. Jag tyckte dock inte att han kunde få springa runt hur som helst, dels för att det fläckvis syntes is under snön, dels för att han inte skulle få igång Illar också. Försökte göra lite skänkelvikningar över skogsvägen för att få honom "med" mig igen, men si det gillades icke och mister blev skitsur och kickade bakut och började studsa runt. Så det blev för maken att koppla på grimskaftet det. Ha ha ha, Oliver såg ut som om han flinade åt mig när vi var nere i hagen igen. Jädra buse!Söt är jag i alla fall...

Illar Isbjörn.

Utslagen Flisan
Liten börjar bli stor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar