lördag 2 februari 2013

Jävla halka

Jag blir tokig på den här förb-de isen och halkan. Idag var det Oliver som höll på att göra sig ordentligt illa! Vi var upp mitt på dagen till stallet för att ta en ridtur i solen, men fick tänka om så snart vi kom upp. Vi hade tidigare sandat i backen som är från hagen, men uppenbarligen inte tillräckligt mycket, för Oliver gjorde en praktvurpa när vi kommit upp på back krönet. Han slog i vä knä och huvudet hamnade mellan frambenen och nosen skrapade i isen. Som tur var gick det bra och han kom upp på fötter ganska snabbt, men han kunde lika gärna ha börjat glida ner. Med andra ord hjälper det inte med 4 brodd i varje sko heller när isen är så här hård. Sandade ett tjockt lager sand i backen nu och Anders hällde på lite salt ovanpå, så att sanden förhoppningsvis kan "smälta" in i isen snabbt. Stackars Oliver blev jätterädd (vi med så klart!) och gick så otroligt försiktigt över den spegelblanka gårdsplanen in i stallet. Han fick stå inne en stund för att hinna landa lite medan vi sandade runt och packade hönät, sedan bestämde vi att vi skulle ta en promenad tillsammans med Annika och hennes Illar, istället för en ridtur, för att se hur hans ben mådde. Vi gick en ganska lång promenad, genom skogen som mynnar ut i hagen där Oliver och Anil gick i somras. Oliver blev helt överlycklig när vi närmade oss hagen i skogen, han gick med långa kliv och när vi kom in i hagen kunde han inte hålla sig längre, utan gjorde riktiga glädjeskutt rakt upp och ner :). Så benet hade klarat sig bra! 

Lite läskigt på isen efter fallet
Promenad på vägen, mot skogen..


...där det fanns lite gräs, eftersom snön var borta bland träden.
Ikväll har vi ätit hemgjorda fiskpinnar, som jag gjort på laxfilé. Emmy gillar inte och mår inte helt väl av vit fisk, så när vi äter fisk blir det mest laxfisk av någon sort. Det var så länge sedan vi åt fiskpinnar, kokt potatis och bearnaissås (jag vet, inte ett dugg sunt, meeen såå gott!! ;) ), så det fick bli det idag. Mumsigt värre!

Ikväll blir det melodifestival då. Hade nog inte tänkt att titta först, men om jag kan få med alla barnen en stund (jag mutar med godis), så blir det ju en riktigt rolig familjeunderhållning. Tänk att få sitta och klaga på hur alla har klätt sig, vilka värdelösa låter det är - för det var ju faktiskt bättre förr, och hur dåligt allt är... ha ha ha , det är ju jättekul ju!! Ungarna håller inte med, men jag ska nog få med dem en stund i alla fall jag ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar