fredag 22 februari 2013

Hur når vi barnen, när inte vuxna förstår??


Idag blir det inte några matrecept, utan bara mina funderingar kring vad vi gör med oss själva, livet och våra barns liv. Gilla det eller inte, det är vad det bjuds på denna fredag ;)

Hörde på nyheterna härom dagen att forskare nu har slagit fast att mycket av våra svåraste folksjukdomar som exempelvis cancer, allergier, m m m m, beror på alla gifter vi bjuder våra kroppar (OCH våra barns kroppar!) på. Inget nytt under solen alltså, men det fick mig återigen att börja fundera på våra födoämnesallergier och eksem ibland, som vi har här hemma. Jag och Anders är uppväxta under plastålderns fullkomliga explosion och har alltsedan småbarnsåren blivit utsatta för allehanda kemikalier. Under åren har vi, som så väldigt många andra, fått tänka på vad som varit billigast att handla i klädväg, matväg, leksaker, hushållsartiklar, hygienartiklar
 o s v o s v... och inte har det saknats billiga artiklar att välja på heller. Men om nu det har varit till priset av våra barns välbefinnande, har det i min mening varit sjukt dyra varor istället. Vi har i alla fall tagit beslutet att fortsätta handla ekologiska matvaror så långt det går och den här gången är det definitivt inte naturen jag tar hänsyn till, även om den får ta del av det hela som en bieffekt. Även kommer jag att fortsätta undvika mjukmedel och annat ruggigt som vi dagligen utsätts för genom våra kläder. Jag hittade ett par  suveräna hemsidor som har allt jag behöver för klädvård, men även hygienartiklar. Vi brukar handla Urtekrams schampo och balsam, som bl a ICA Maxi har, men nu hittade jag även allt ifrån tandkräm till bodylotion. Den här forskaren som var på nyheterna, rekommenderade unga flickor och kvinnor i framför allt fertil ålder att t ex inte färga håret.. tror ni dotter ville lyssna på det?? Nej då, men det är ju inte så konstigt, vi vuxna har ju uppenbarligen megaproblem med att kunna ta till oss information som inte är direkt påtaglig, hur ska vi då kunna få barnen att förstå. En annan rekommendation var att inte tvätta barnen med de vanliga duschcrèmerna och inte smörja in dem. Men då finns ju faktiskt produkter som Urtekram, som är snälla både mot oss och naturen. Vad mer kan man önska?
I vilket fall som helst känner jag att det är mycket angeläget för oss att försöka minimera gifterna i vårt liv så gott det går. Vi har redan bjudit våra barn på allergi-gener och cancer-generna finns där med, med tanke på alla nära runt oss som gått bort i denna fruktansvärda sjukdom. Någonstans måste man i alla fall göra ett försök att bromsa in....Här lägger jag länkarna till de sajter jag har beställt produkter ifrån och hade jag varit lite mer uppmärksam hade jag sett att jordklok hade haft allt jag behövde och så hade jag haft dem hemma redan idag. Jag beställde en sats tvättnötter med miljövänligt blekmedel, samt eteriska oljor för att få lite väldoft i tvätten i förrgår och idag kom det med DHL, med faktura. Det kallar jag snabb service!Emmy och jag var i alla fall och zumbade in helgen på e m. Det är något som ger mycket lyckoendorfiner och får mig att vilja ha mer träning. Planerar att gå på vattenträning igen i nästa vecka, det var så länge sedan nu, men är en träningsform som passar den här trötta fibro-kroppen som handen i handsken. Hoppas nu att inga mer förkylningar dyker upp och sätter käppar i hjulet.

Igår bakade Agnes gluten- och mjölkfria chokladbollar till fredagsmyset, så nu ska jag ta en och njuta av att det är fredag återigen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar