torsdag 7 februari 2013

Glutenfria brysselkex (2:a varianten)

Skulle baka brysselkex idag och hade inte Lailas finmix hemma, utan provade fram en ny variant, som jag faktiskt blev ännu mer nöjd med. Vansinnigt goda och de höll formen precis som "vanliga" brysselkex. Kommer definitivt fortsätta göra brysselkexen så här hädanefter!5 dl finmix (Semper)
2 tsk fiberhusk
125 g margarin
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
1 ägg, vispa upp ägget med en gaffel i en liten skål

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg.
Ta upp och knåda degen tills den är smidig och går att göra två rullar av (jag gör mina ungefär 4 cm i diameter).
Rulla båda längderna/rullarna i socker som färgats med karamellfärg.
Linda in vardera rullen i plastfolie och låt vila i kylen en timma.Ta ut och skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 10-12 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar