torsdag 7 februari 2013

Föreläsningar och kakbak

Idag har jag lyckats få till ett par svar på andra quiz häftet. Inte alls lätt och flera av frågorna känns som om man får gissa sig till dem i alla fall, eftersom hur pass tydligt svaren finns i de olika böckerna vi ska läsa, beror helt på hur tydlig författarna varit. En del av svaren har verkligen varit "spot on", medan andra idag mer blev "hrm, undrar om det är det här svaret som är", och eftersom det handlat om mycket årtal har jag fått sitta och räkna från ett år till ett möjligt annat som kanske kan vara svaret. Trist när det är så, men inte mycket mer att göra än försöka och se om det blev rätt.

Jag passade på att baka lite kakor medan jag lyssnade på en föreläsning idag med. Jag testade mig fram med glutenfria brysselkex igen och fick faktiskt till en variant som blev bra mycket bättre än tidigare, så jag var snabb med att skriva ner hur jag gjorde och så kommer jag att använda mig av det hädanefter. Har även varit sugen på chokladsnittarna som både mamma och mormor gjorde när jag var liten och hittade faktiskt ett recept som gick att använda glutenfritt. Lycka! ;)

Lovade barnen att det skulle bli fläskpannkaka ikväll. Tyvärr går det inte att göra som man gör en "vanlig" fläskpannkaka i ugnen när man gör den glutenfri, det blir mer som en stor omelett då och smakar inte alls lika bra. Istället gör jag tunna fläskpannkakor och de går hem så pass bra här att jag kvalade in som "världens bästa mamma" idag... det ni :))

Gustaf har fått vara ute utan selen och kopplet idag. Han fick ett snyggt och mycket glittrigt halsband istället. Första svängen på f m gick han bara omkring på trappen och tyckte det var mycket läskigt med all blötsnö som fastnade i pälsen. På e m när jag skulle hämta Agnes hade han tydligen smält morgonens intryck och var sugen på att gå ut igen, så när vi kom hem igen gick jag ut med honom en stund till. Den här gången gick han faktiskt nedför trappan och ut i rabatten för att provsmaka lite på den sticksiga enen och undersöka släpkärran som stod framför rabatten. Sedan sprang han fort, fort uppför trappan igen och ville in, jättenödig!! Ha ha ha, får se hur länge det dröjer innan han kommer på att han faktiskt kan "gå på toa" ute. Nu är han helt slut av äventyret och sover gott på rosenörat..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar