tisdag 12 februari 2013

Fettisdag


Så var det dags för semlornas dag igen då. Visserligen tjuvstartade vi hos barnens faster och farbror i söndags, men man måste ju nästan ha idag med, på den "rätta" dagen.

Idag blir det efterrätt!


Idag har det varit en bra dag måste jag säga, trots att jag inte hunnit med sådär vidare värst mycket av min arkeologi. Efter att ha varit och hängt upp lunchnätet hos hästarna och gett dem lite ljummet vatten, ville Gustaf gå ut en liten stund. Idag var han betydligt kartigare och började att ge sig ut mot vår parkering för att undersöka bilen och var väldigt nyfiken på bilarna som körde förbi på vägen. Sedan sprang han allt vad han kunde mot vår trapp och när jag kom dit sprang han allt vad han kunde åt andra hållet, den lilla räkeln! 

Nu håller jag på att kokar potatis till potatismos, för ikväll hade jag tänkt att servera potatis- och tonfiskbullar med gurkraita. Egentligen är det ju en rätt man gör på överblivet potatismos, men vi har inte haft det på länge och nu var det så länge sedan vi gjorde dem, så då får man koka 1 kg potatis och göra lite mos på först. Det hinner kallna lagom till det är dags att göra middagen och själva "bullarna" går snabbt att göra och steka. Efterrätt idag blir alltså semla, vilket ingen är ledsen för här.

Lite seriös mat innan semlorna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar