söndag 6 januari 2013

Vildsvin - igen..

Idag när Anders, Agnes och jag kom upp till stallet och precis klivit ur bilen, blev vi uppmärksammade på en jättestor vildsvinsgalt som sprang över åkern, alldeles nära. Cirka 150 meter efter honom sprang en jakthund och vi hörde skallen längre bort när de försvann över "träsket". 4 min senare kom jägaren samma väg som de försvunnit, ha ha ha, vi tyckte nog att han gott kunde ha sprungit lite för att knappa in på dem ;) Annika som var i en hage lite längre bort, hade pratat med honom och de skulle tydligen försöka få vildsvinet lite längre bort. Undrar om de lyckades?! Skönt i alla fall att de börjat jaga lite mer efter svinen nu, det är såna otroliga mängder och totalt sönderbökat runt omkring. Skadar inte att få ner antalet lite nu tycker jag. Dessutom är de ju inte sådär jättekul att möta..

Vildsvin med mobilen
Vi köpte en sele till Gustaf för att han ska få känna på att vara ute lite nu. Jäklar så arg han blev på den, men väl utomhus kom han av sig. Han är så himla stursk vår lilla ulltuss, så vi tänkte det är lika bra att göra så här i och med att vi har vägen precis utanför. När han blir lite större och förhoppningsvis inte är lika "på", kommer han få komma och gå som han vill. Nu var det i alla fall mycket spännande, men ändå väldigt läskigt och osäkert, så han ville bara vara ute ett par tre minuter sådär, sedan ville han in igen. Oj, oj, oj vad han for runt här inne sedan, megalycklig över att vara hemma igen. Sedan var det som att dra korken ur en boll och han somnade tvärt och jättetungt :)

Helt slut efter utelivet på tre minuter!
I morgon återgår vardagen till det normala igen. Det är bara Emmy och Emil som är lediga då med, på tisdag börjar även de. Vi konstaterade just att det har varit två suveräna, lediga veckor för samtliga i familjen (nåja, jag har fått läsa lite på mitt, men inte så värst ihärdigt med alla hemma), men nu ska det bli skönt med att allt återgår till det normala igen känner åtminstone jag. Jag behöver få sitta med min hemtenta i arkeologin nu, ifred, vilket inte gått när alla varit hemma och nu har tiden krympt till tre veckor kvar innan det är dags att lämna in den...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar