söndag 27 januari 2013

Skaplig helg trots alltSå var det söndag igen, så himla snabbt det går! Igår kände vi oss inte alldeles kartiga ännu, utan hostade, var sanslöst trötta och allmänt emliga. Vi sov allihop till 9.30 vilket nog aldrig har hänt tidigare, så det säger väl en hel del om hur läget var. Anders och jag åkte på e m upp till stallet eftersom Olivers bästa kompis och "sambo" Anil flyttade till ett nytt hem. Undrar om Oliver förstod vad som var på gång, han ropade på Anil som stod inne i hästtransporten, när Anders och han var på väg förbi ner till hagen igen. Kanske sa de "hej hej kompis!"

Oliver fick flytta ihop med Illar igår istället. De stod någon timma inne i varsin box och luktade på varandra och sedan släppte vi ner dem i hagen. Det gick över förväntan bra och natten verkade ha varit hur lugn som helst med. Så himla skönt! Nu var det inte helt obekanta med varandra, för vi har ju varit ute på ridtur ihop, men man vet ju aldrig hur det går när man släpper ihop sådär och de ska vara helt själva.

Oliver och nya kompisen Illar

Idag känns det riktigt bra måste jag säga. Jag hostar inte alls lika mycket och jag är inte lika sjukt trött heller, utan känner t o m hur jag har lust att börja baka lite och planerar veckomenyn o s v. Så skönt så!
Agnes är också riktigt pigg idag och på f m åkte vi ner en stund till skridskobanan på skolan så att hon fick åka ett tag. Hon är riktigt duktig måste jag säga, hon lärde sig ju trots allt först förra vintern. Men det är väl som med cykling, har man lärt sig en gång finns det där och går snabbt att plocka fram igen. Hon har även fått sina välbehövliga glasögon nu och hon är så fin i dem. Stolt över dem är hon också :)

Fin i glasögon :)
Anders, Emmy och jag åkte upp till stallet efter lunchen och träffade samtidigt Annika där. Jag tänkte att jag skulle försöka sätta igång Oliver lite försiktigt igen nu, eftersom Emmy har ont i armen efter fallet i fredags. Tänkte att banan är bästa stället för det, nu när han sedan tidigare visat prov på att halvstegra sig och fåna sig när vi varit ute på vägen. Annika passade på att rida Illar där samtidigt och de skötte sig exemplariskt båda två. Oliver var så himla nöjd med att få göra något igen, trots att jag inte orkade så länge. Vi red kanske en 15-20 min och tog det väldigt lugnt med skritt och en väldigt lugn trav, men jag blev helt genomsvettig i alla fall, så där ser man att jag kanske inte är 100% tillbaka ändå... Tänkte i alla fall att åka upp och ta en 10-15 min på banan varje kväll någon vecka nu, så kan jag säkert ge mig ut på en
 f m tur sedan igen.

Ikväll får det bli enkel middag; pasta och skinksås. Igår gjorde vi kycklingstroganoff, som är så sjukt gott. Det måste du bara testa om du inte redan gjort det, den är verkligen en favorit! Passar med både ris, quinoa eller bandspagetti till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar