söndag 13 januari 2013

Plugg och gåvor..

Idag när vi ätit frukost åkte Anders, Agnes och Emil till farmor och farfar över dagen, så att jag skulle kunna sitta och plugga i lugn och ro. Emmy mådde inte riktigt bra på morgonen, så hon blev kvar hemma, vilket var bra på f m när Gustaf är som ihärdigast. Då kunde hon vara med honom och jag fick vara ifred med "The human past", "The rise of bronze age society" och "European societies in the bronze age" ;) Nu när jag suttit en hel dag, med avbrott för en något sen lunch då jag totalt försvann i en svunnen tid för ett tag, så har jag börjat att blanda ihop allt och jag har totalt tappat den tråd som faktiskt funnits där när jag började på f m . Alltså dags att lägga ner för dagen, men jag är mycket nöjd med det jag hunnit idag och jag hoppas att morgondagen kommer flyta på lika fint.

Ett välkommet avbrott nu på e m blev när Anders och farfar kom hem med ett lass från min ena syster, med stolar och finporslin och lite annat smått och gott. Hon och hennes familj håller på att få sitt hus ombyggt och behöver tömma det på saker medan de ska riva väggar. Då har hon passat på att rensa i sådant som hon inte vill ha kvar och så fick jag ta vad jag ville av det. Tack så innerligt mycket kan jag bara säga! Nu har vi fått tillskott till våra äppelstolar, i form av mormor och morfars gamla eklövsstolar. Jag fick riktigt gamla tekoppar i samma stil som kaffeservisen från 1920-talet som jag ropade in på auktion för ett par år sedan, kaffe assietterna till servisen Svenska slott, som jag sedan tidigare har flera delar av och en ljuskrona i smide, med små glastrollsländor... jag fullkomligt älskar trollsländor och har alltid gjort, så tror ni jag blev överlycklig?! Glassvanen gör sig alldeles utmärkt väl på hyllan där alla glaslyktorna står i vardagsrummet :)

Smideskrona..

...med små glastrollsländor. Jag älskar dem!


Eklövsstolar mormor och morfar hade en gång.


Lövtunn, kinesisk tekopp


Kaffe assietterna till Svenska slott, yes..
Nu blir det snart en tur till stallet för att packa hönät och natta hästar, sedan veckohandel. Vilken tur att vi har rester kvar som vi kan ta till middag idag! Förresten... jag red på en guttaperka-Oliver igår och det var inte så kul! Men kvar satt jag, han gick inte omkull i halkan på vägen och jag tänker nog vänta med att sätta igång honom ordentligt nu tills han fått fler broddar i skorna.... så kan det vara och han lär inte bli bättre/roligare av att få stå, men jag vill inte riskera vare sig honom, mig eller Emmy heller för den delen, så länge det är halt. Han tänker ju inte på att det är dåligt väglag - uppenbarligen, så då får väl jag göra det istället.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar