onsdag 9 januari 2013

Livet, kosten och lugnet.

Varje morgon startar vi upp med en bärsmoothie till frukost för hela familjen. De dagar jag ska vara hemma och plugga brukar det få vara min frukost tillsammans med barnen och maken, sedan tar jag min helt egna frukoststund igen lite senare när alla åkt iväg till sitt. Det är ren meditation kan jag säga.
Jag har slutat med mackor på morgonen, eftersom jag har märkt att jag står mig betydligt bättre och längre på att få i mig mer proteiner till frukost. Men att sluta helt med kolhydrater tror jag inte är ett dugg bra, däremot väljer jag bra kolhydrater. Bären till att börja med, mixade till en smoothie tillsammans med en klick kokosolja och havremjölk är bra kolhydrater. Ibland blir det havregrynsgröt med hackade nötter och bär till min frukost, vilket också är bra kolhydrater. Det jag känner att jag står mig allra längst på och som min väldigt stresskänsliga mage mår bäst av, är i alla fall frukost omeletten. Säger inte att det därför är det bästa för alla andra, men för mig är det helt klart det. Jag tror att man helt enkelt ska prova sig fram själv och känna av sin kropp, hur den mår efter att ha ätit ditten eller datten... strunta helt i alla modedieter och lyssna på vad som är bra för just dig och din kropp. Däremot är jag benhård på att man ska välja allt som inte har en massa gifter, tillsatser och skit instoppat i sig eller kring sig. DET är något som definitivt inte är bra för någons kropp och själ, helt klar!

Redo för min egen stund

Helt färskpressad apelsin. Guda-gott!!
Efter att ha suttit på föreläsningar, läst arkeologi på engelska och försökt skriva på mina uppgifter under en hel dag, brukar hjärnan gå i strejk framåt e m och kroppen skriker efter något sött. När huvudet får arbeta för fullt, krävs det kolhydrater och det är bara att fylla på. För att stilla både eventuellt sötbehov som för att få i mig lite koncentrationshöjande till de sista skoltimmarna, har jag och Agnes gjort en tryffelkaka som ni bara måste testa! Den innehåller allt man behöver på e m, och en kopp kaffe till det så går resten av e m som på räls :)

Det viktiga för att hitta sin "rätta" form igen, tror jag alltså innebär att man stoppar i kroppen bra och rena råvaror, motionerar regelbundet med något som man tycker är riktigt kul och som verkligen blir av (den bästa motionen är den som blir av, var det någon klok människa som sa någon gång), hittar åtminstone en stund någonstans under dagen som blir ens egen, alldeles lugna "meditationsstund". Återigen, för mig funkar det här, jag säger inte att alla ska leva så bara därför, men jag tror att alla kan hitta rätt med bara lite eftertanke och känsla för sig själv. "Min kropp är mitt tempel"har någon också sagt någon gång och jag tror det ligger oerhört mycket i det. Varför behandlar man inte sin kropp på samma varsamma sätt som man behandlar dyrbara saker??
Min motion som faktiskt blir av är Zumban. Den är vansinnigt kul och jag har lyckohormoner som bara far runt i hela kroppen när jag går därifrån. Turerna i skogen på Oliver är en annan motions- kombinerat med meditationsform som jag bara älskar. Just nu längtar jag bara efter att det ska bli lite mindre isiga vägar, så att vi törs ge oss ut igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar