onsdag 16 januari 2013

Kycklingfärslimpa 4-6 port.


500 g kycklingfärs
1 gul lök, grovt riven
1 morot, grovt riven
1/2 zucchini, mellanstor, grovt riven
1 stort, rött äpple, grovt rivet
21/2 dl majsströbröd
125 g grovriven mozzarellaost
1 tsk torkad pizzakrydda
1 dl finhackad slätbladig persilja

Blanda samman kycklingfärsen med de övriga rivna ingredienserna, pizzakryddan och hälften av den hackade persiljan. Det går lättast att bland runt alltsammans med händerna tycker jag.

Smörj en ugnsfast form och forma smeten till en köttfärslimpa i formen (fuktade händer går lättast).

Stek limpan i ugnen i 200° varm ugn i cirka 50 min.

Strö över resterande persilja över kycklinglimpan innan servering.

Servera med antingen kokt potatis och en skysås gjord på spadet från kycklinglimpan, eller med en grönsallad och lite ångkokta grönsaker, t ex broccoli. Jag föredrar sås och potatis under den kalla delen på året och enbart en blandad sallad under sommaren, när vi har fräscha salladsgrönsaker nära till hands.

Jag gör dessutom en större kycklinglimpa på 800 g kycklingfärs när jag gör den här rätten, så att det ska räcka till en middag till. Då ökar jag på mängden pizzakrydda, men har använt samma mängd av de rivna grönsakerna i, vilket jag har tyckt räckt i alla fall, men vill du öka på mängden gör du naturligtvis det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar