torsdag 3 januari 2013

Ishalka

Herregud vilken isgata det blivit igen! Trodde faktiskt att det skulle ha smält bort vid det här laget, men minusgrader på nätterna och regn på dagarna har fått det att bli tvärtom.. isch! Ingen ridtur i dag med andra ord. Vi diskuterade uppe i stallet idag med hovslagar-Marika om det inte är läge att sätta fyra brodd på varje hästsko nu, det verkar ju onekligen som om den här vintern kommer att sluta med en massa is-slask och vill man kunna rida någorlunda utan risk för hästbenen är det nog lika bra.
Igår när Emmy red och Anders promenerade med dem genom skogen, mötte de fyra vildsvin. Oliver hade blivit alldeles stel, men han flög inte i luften alls (tack och lov), utan hade stått still tills de försvann och sedan sa Emmy att han slappnade av igen. Det finns så sjukt mycket vildsvin här och de är m a o även framme dagtid, så var är alla jägare????!! De jagar väl stackars älgar som halkar runt som snorloskor på isarna istället, så macho, så macho.. Japp en viss irritation finns över att visst vilt verkar vara coolare att jaga än sådant villebråd som verkligen behöver decimeras ordentligt.

Det hälsosammare 2013 har startat här nu då. Råsaftcentrifugen har hämtats in och morgonen idag startades upp med morots och apelsinjuice, alldeles färskpressat. Mycket gott... tyckte alla utom Emmy, men i och med att den mycket kräsna brodern drack upp sin juice utan att gnälla, kunde ju inte hon vara sämre, men det tog sin lilla tid. I morgon har jag lovat dem min frukostdrink istället för att växla om lite med vitamin-injektions-drinkarna ;)

Lunchen idag fick bli en mycket fruktig och god mangokyckling, kändes fräscht nu som omväxling mot den blandning av mat som trots allt blir över jul och nyår. Vi har grönkål kvar som är fräsch fortfarande, så jag ska nog ta och försöka göra en grönkålssoppa någon dag. Har aldrig provat det tidigare, men spenatsoppa är ju gott och jag kan tänka mig att det här blir något liknande.

Apropå ingenting!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar