söndag 20 januari 2013

Host host!

Nu är förkylningarna i full blom här hemma. Emmy var hemma torsdag fredag med sanslöst djup hosta och 38,8 i temp i fredags. I natt blev Anders sjuk och ikväll hostar Agnes och gnäller över en ond hals. Bara Emil och jag kvar nu.

Jag var upp till Oliver idag och tänkte passa på att köra lite PNH-övningar nere i hagen. Han blev jätteglad och stack fram huvudet till repgrimman när han såg den :). Sedan började jag lite försiktigt med att han skulle backa och efter två försök räckte det med att lyfta på handen och vifta med pekfingret så backade han. När jag skickade ut honom i cirkel gick han försiktigt första halva varvet, sedan kunde han inte hålla sig längre, utan började att kicka bakut och springa runt runt runt. Fick honom att stanna och invänta min signal på att ge sig ut i cirkel igen, men även den här gången sprang han för fullt. Tillslut var han så himla yster att det räckte med att jag började lyfta handen så tyckte han att han fick "tillåtelse" att busa runt. Helt klart så jäkla lycklig över att äntligen få börja med de här lekarna igen, vilket känns bra, för det visar ju bara att de är så rätt för honom. Problemet var att Anil också tyckte det här verkade jättekul och blev mer och mer nyfiken, närgången och ville också vara med i leken. Det kändes lite sisådär med 300 kg överskottsenergi från början kan jag gärna erkänna, när det blev x2 kände jag att det fick vara bra för min del... Oliver stackarn trodde nog att han gjort något fel när jag efter bara en liten stund tog av honom grimman igen. Han gick iväg neråt skogen och sneglade bakåt mot mig. Men när båda grabbarna fick lite havre-belöning var det bra igen.

Ikväll blir det grillad fläskkarré och rotsaksgratäng med mycket vitlök. Blev så sugen på grillat kött och tänkte att det är väl hur konstigt som helst att vi tokiga människor grillar på sommaren när det är hur varmt ute som helst, men den här tiden på året då man verkligen behöver värma sig kring något, då är det bara korvar som kommer nära grillen. Så ändring på det alltså!

Rotsaksgratäng och....

... vinter-grillat, mumsigt!

Idag är det inte lika kallt i alla fall. Igår hade vi -24° på morgonen och det låg som varmast på -17°, burr! Nu behöver det inte bli lika bitande mer i år, utan det räcker med runt -3-5° fram till mars, då våren får komma. Så då var det bestämt ;)

Agnes lånade min julklappsfilt i kylan.

Snacka om att kylan ville krypa inpå! Det är insidan på dörren...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar