onsdag 2 januari 2013

Enkel vego-pasta 5-6 port

Ett gott grundrecept som jag hittade i tidningen Mitt Kök och som kan varieras efter eget tycke och smak hur mycket som helst.2 påsar Glutis pasta skruvar, kokta
Ekologisk kokosolja, 2 msk (jag har Kung Markattas kokosolja som favorit)
1 liten påse baby spenat, grovt strimlad
1 spetspaprika
2 morötter
2 gula lökar
5 st coctailtomater, halverade
4 msk cashewnötter (blötlagda cirka 30 min)
Nymald svartpeppar, basilika nedskuren i strimlor (efter eget tycke och smak)
0,5 dl riven parmesanost

Skär ner morötterna, lökarna och paprikan i mindre bitar och fräs dem i en stor panna i kokosoljan, cirka 10 min. Häll ned den grovt strimlade spenaten och de halverade tomaterna, låt spenaten bli nedkrympt i pannan innan du har i de grovt hackade cashewnötterna och den strimlade basilikan.
Den som tål har nu i finriven parmesan och avslutar med några drag av svartpeppar över det hela. Jag har inte i något salt, eftersom vi försöker med hänsyn till ett för högt blodtryck ta bort så mycket tillsatt salt i maten som möjligt. Parmesanen innehåller tillräckligt salt tycker jag, men det är en smaksak, så salta om du vill efter att ha smakat av det hela.

En mycket barnvänlig pastarätt som även faller den vuxna läppen i smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar