torsdag 20 december 2012

Snart så är det jul!
Nu närmar sig julen med stormsteg. Attans vad fort dagarna går alltså! Men det känns ändå som om vi ligger ganska bra i fas, de flesta julklapparna är köpta, de sista ska bli idag. En stor hjälp har varit att det inte blir så många klappar per barn i år och att vi vuxna bestämt att vi inte köper till varandra, utan kommer njuta av lugnet, goda maten och att bara få umgås. Ska bli så himla skönt!!

Gud som det har kämpats med den sista och avslutande delen i Mat och miljö, quizen som de la ut igår kväll. Det gick inte vägen. Jag tvingade Anders läsa tre kapitel i boken "Mat och klimat", sedan slog vi våra kloka ihop och inte hjälpte det!! Fick bara ihop till 15,75 p och G skulle ligga på 17. Sedan visade det sig att det såg ut lika för allihop på kursen, det var något som blivit fel i inställningarna och ingen kom upp i mer än max 16 p. Ha ha ha, vilken pärs. Alla har försökt med allt och känslorna var upprörda på chatten :) Idag har de fått sänka G nivån till 14 p eftersom de inte kommer till rätta med problemet. Skönt att det löste sig på så vis, trodde ett tag att jag blivit fullständigt dum i huvudet och undrade hur det kunnat gå så bra på de andra uppgifterna när jag uppenbarligen fattat allt så totalt fel...

Ikväll ska barnen få baka de sista pepparkakorna vi har deg till. Förhoppningsvis räcker de till julafton. I morgon ska vi sätta upp julgranen, så får vi se hur det går. Gustaf kommer ju bli helt galen, han som redan klättrar i gardiner, på möbler och väggar. Det blir inte de gamla glaskulorna från mamma i år  i granen, kan jag ju säga på en gång;)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar