torsdag 13 december 2012

Lucia

Åh ett så fint Lucia-tåg det var idag på morgonen. Det var hela röda låg, där Agnes går, som hade sitt Lucia firande i kyrkan. De är så himla duktiga alla barnen, alla verkligen ansträngde sig och var så högtidliga! Många och inte helt lätta sånger sjöng de och trots den mycket tidiga morgonen, gjorde alla sitt bästa. Efteråt samlades vi i klassrummen och fikade tillsammans, från medhavda korgar. Mycket mysigt! Inga bilder blev det dock, är en alldeles för kort mamma, så de försök som gjordes blev bara en massa bakhuvuden på föräldrar...

Efter det bar det upp till stallet för min del. -22° gjorde att det inte blev någon ridtur idag, utan Oliver fick komma in nästan ett par timmar och äta och ha det gott i stallvärmen istället. Han var så varm och go under täcket, så det går ingen nöd på honom och de andra grabbarna i hagen, men nog tyckte han allt det var mysigt att få komma in en stund och känna sig ompysslad. Nu håller jag mig framför brasan resten av dagen, hela huset är iskallt trots varmluftpump och kamin. Burr!!


Idag filar jag på det sista på min observationsuppgift. Ikväll ska den in....

Har köpt ett gäng med filmer från CDON, bl a The Canterville ghost, bara älskar den alltså! Den är en riktig må bra film tycker jag, varm och vacker. Jag köpte den för att jag vill att våra stora barn ska få se den och förhoppningsvis tycka lika mycket om den som vad jag gör. Enda nackdelen var att den visst är utan text. Fast å andra sidan är det ju ett strålande sätt att öva engelskan på, så det är kanske ingen nackdel. Dessutom tycker jag att man många gånger blir så irriterad på den som har översatt (som en kratta vissa gånger), och man får ju faktiskt en annan människas vinkel på filmen när den är översatt. Just den här filmen känns faktiskt bra att få ta in själv. Har du inte sett den så gör det. Funderar på om jag skulle försöka få tag i boken, som Oscar Wilde skrev och se hur den är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar