onsdag 5 december 2012

Jag ser det snöar.....

Så kom då vintern med besked över hela vårt land. Det har snöat konstant hela natten och hela dagen. Som väntat kom inte skolbussen i morse, utan jag skjutsade Agnes ned dit. Plogen hade faktiskt (kors i taket!) redan åkt ett par vändor, så det gick relativt lätt att ta sig fram, trots att de hårda vindarna gjorde så att snön drev igen ganska snabbt. Jag lyckades även ta mig hem igen, uppför alla backarna...

Så här såg det ut på morgonen

Agnes fönster på e m..
Nu ikväll är det ett snödjup på över en meter utanför huset, där snön blåst upp. Vi försökte ta oss upp till stallet på e m och kom faktiskt ända fram, men det var så sjukt halkigt och mycket snö att vi inte kunde stanna utan att köra fast. Det blev att fortsätta vägen bort i skogen, för att hitta någonstans där det gick att vända. Men helt plötsligt var den upp plogade vägen slut och fast satt vi strax med råge. Som tur var kunde Sussie´s man komma med traktorn och dra loss oss. Pust!

Idag blev jag i alla fall klar med min "Mat och miljö"- uppgift, vilken var den sista innan den avslutande quizen är. 

E m har gått i flitens tecken i köket med. Nu är Emmy på praktik i Linköping hos Fanny under två veckor och både hon och Anders ska ha med matlådor varje dag. Så idag blev det att göra lite köttbullar till morgondagens  matlådor och samtidigt tänkte jag att det var lika bra att förbereda middagen i morgon, som ska bli kålpudding. Vi hade ett par färdiga, ugnsstekta kycklingar, så till middag, när ändå ugnen var i gång gjorde jag en ny rätt som jag hittat i Bonniers stora kokbok - svampgratinerad kyckling. Jag modifierade den i sedvanlig anda och använde mig av trattkantareller från frysen och grönkål vi hade i kylen, till stuvningen. Gott blev det i alla fall..

Anders var in till stan och hämtade Emmy. Pendeltåget hade kommit trots allt, bara någon halvtimme  försenad - det måste man ju säga är bra jobbat! När de väl var hemma, upptäckte vi att det inte finns en smula bröd till frukosten i morgon, vare sig glutenfri eller vanligt. Inte är affären öppen efter 20.00 här heller och väglaget är ju sådär lagom kul att halka runt i för lite bröd, så det blev till att tänka till lite. Hade ingen som helst lust att ställa mig och baka bröd så dags heller, så det fick helt enkelt bli frukost muffins, som vi bara kommer behöva att värma lite i morgon bitti, dela på mitten och breda lite god marmelad på. Hepp! Liten gnutta vardagslyx kanske man kan säga att det blir då ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar