torsdag 6 december 2012

Barn yoga

Jag har en djävulsk värk i mina muskler och muskelfästen idag. Förmodligen blev inflammationen som jag börjat känna av så smått i mina axlar och skuldror igång triggad ordentligt igår, när vi körde fast med bilen och jag var ut och skottade och försökte skjuta på för att den skulle komma loss. Det är så länge sedan jag hade ordentligt ont nu, så jag glömde helt enkelt bort att det här är sådant som bara inte fungerar för kroppen. Jag började känna mig riktigt sjuk igår kväll och trodde det var influensa på gång, men ingen feber kom. Idag kan jag knappt lyfta armarna, varenda muskelfäste är helt svullet. Ja ja, så var det med det, bara att käka lite antiinflammatoriskt ett tag igen och hoppas på det bästa...

På f m åkte jag till Agnes skola för att titta på gympalektionen. Jag har som sista uppgift på kursen "Övervikt bland barn och ungdomar" momentet fysisk aktivitet. Uppgiften går ut på att titta på hur barn eller ungdomar rör på sig och sedan leta i relevant litteratur som kan förklara varför barnen/ungdomarna betedde sig på ett visst sätt eller så... Jaa, precis så luddig är uppgiften. Har ingen aning om vad jag ska göra med det jag sett idag! Att göra en sådan uppgift utan att någon gått igenom hur man gör en studie är väl inte världens bästa upplägg. Har förstått på diskussionsforum att fler känner som jag och känslorna verkar vara ganska så upprörda. Jag har i alla fall börjat med att skriva ner min studie som gjordes idag, så får jag helt enkelt se om jag får till något mer sedan.

Jag köpte en barn yoga DVD för ett tag sedan och Agnes har varit sugen på att få prova den. Vi hade tänkt att göra den tillsammans, men min kropp klarar helt enkelt inte av det idag, så hon provade själv. Det gick jättebra och hon kände sig så avslappnad efteråt, tyckte hon. Skönt att hon är intresserad av att prova själv, det kommer hon att ha jättenytta av när hon blir äldre.


Positionen "trädet"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar