fredag 7 december 2012

Film-dag.

Idag vaknade Agnes med jätteont i halsen. De blev inte förvånade på skolan när jag ringde fick jag höra då, eftersom hur många som helst är hemma och sjuka nu. Det förstod jag visserligen igår när jag var med och kollade på gympan, eftersom de enbart var 11 st där då och i vanliga fall är de 16 st.

Eftersom vi inte hade något kvar hemma och jag hade tänkt att handla på vägen idag innan jag skulle ha hämtat Agnes på skolan, åkte vi in redan på f m. Vi passade på innan så många hade hunnit ge sig ut till affären. Snabbt och smidigt gick det och lite glass för en ond hals införskaffades med.

Resten av dagen har vi kollat på film. Först blev det "Trolltyg i tomteskogen" och sist "Nanny McFee", båda är lika underbara tycker jag! Jag fick visserligen kolla med ett halvt öga, samtidigt som jag har försökt läsa lite i mina kursböcker och letat efter ett upplägg till min studie jag gjort. Lite har jag fått igång tankeverksamheten, men om det är rätt sedan vet jag förstås inte...

Första gången jag fick smaka på hemgjorda hälsogodisar var det Anders syster, Anna som gjort dem. Helt sanslöst goda och jag har så länge tänkt att jag ska göra dem. Nu hittade jag ett recept på Coop.se, som jag gjorde i stort sett efter. Mycket goda, kan rekommenderas! Och de är ju faktiskt rena vitamin och antioxidant- bomberna, vilket behövs så här års. Så gör dem och ät med gott samvete.

Ikväll ska det bli Lucia-övning i stallet inför det ridande Lucia-tåget på söndag, ska bli spännade att se på. Jag håller mig bakom kameran och låter övriga vara ridande tåg ;)

Blev så inspirerad av Sylvias morotsbröd hon hade recept och bilder av på sin blogg igår, så jag måste göra en glutenfri variant idag känner jag.

Min bedrövligt värkande kropp längtar ihjäl sig efter den här tiden:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar