fredag 2 november 2012

Miljöbov är jag visst också.. men söta barn och djur har vi ;))


Vi var upp till stallet idag på f m, så att Emmy och Agnes fick rida och Emil fick hänga med Martin en stund. Lilla Jenny och Agnes hade det så mysigt både först i stallet och sedan på ridturen. Det var ett väldigt tjusande från Jennys sida och hon tyckte det var såå mysigt att få vara den som följde med ut en stund. Lilla trollhästen så söt och fin hon är!
Jenny tuffar på, lilla trollhästen..
Emmy upplevde att Oliver var ovanligt stel idag och det gick inte riktigt att få igång honom. Inte så konstigt tycker ju jag då, eftersom han är lite snorig och det har varit rått och kallt, igår blåste det dessutom smådjävlar. Och så har jag inte haft tid i veckan som var att rida honom varje morgon, som vi faktiskt gjort tidigare. Inte för att jag kör hårt med honom på morgonpassen, men det kanske är så att det är lagom för honom och vad han behöver för att hålla igång sina gamla, stela tävlingsleder och muskler. Man får ju faktiskt inte glömma att han är en gammal, slutkörd tävlingshäst, som säkert känner av årstidsväxlingar. Det viktiga i de lägena är väl just att han inte blir stående, utan rids något varje dag. Hoppas väder och vind är med oss i veckan som kommer, så kan jag ju åka upp något i alla fall.

Emmy och Ollie-plutten...
Idag är det Emil som ska stå för middagen, så han fick vackert följa med att handla till den efter vi varit i stallet. Mycket knotande, men väl i affären var han riktigt duktig och valde ut bra varor, kollade och jämförde priser o s v. Tacos blir det ikväll. Gott! Allra helst när man inte behöver göra det själv.

Tacofärs på G.


Hade tänkt börja lyssna på arkeologi föreläsningarna till moment 2 idag. Men jag får inte fram en enda föreläsning! Undrar om det ska vara så, eller om det är något strul igen? Får väl lugna mig till på måndag och finns de inte då heller får jag väl helt enkelt höra om det är fler som inte kommer åt dem. Det kan ju faktiskt vara så att de med flit inte börjar nästa moment förrän på måndag, eftersom sista inlämningsdagen på uppsatserna var igår. Det är bara det där med tålamod som saknas här då!
Jag är inte helt sysslolös ändå kan man väl säga, andra momentet på Övervikt bland barn och ungdomar har börjat och vi har fått en del att läsa där med. Ska ta tag i det istället nu tänkte jag. Och nästa vecka måste jag börja på näst sista momentet på Mat och miljö. Då ska vi väga allt vi slänger i matväg här hemma under en vecka. Det blir nog väldigt intressant skulle jag tro, det är faktiskt en hel del som åker i komposten. Man tycker man är duktig som komposterar, men då har man inte räknat in vad det kostat i energiförbrukning och vatten att framställa de här varorna, oavsett om de är ekologiska eller inte! Fy jag känner mig bara mer och mer som en miljöbov ju längre in i kursen vi kommer.Igår kväll var vi bara tvungna att få hälsa på Gustaf igen. Åh vilka dunbollar det är, man kan inte se sig mätt på dem!!

Fy så ljust det blev, får knipa ihop ögonen!


Spegel, spegel.....

Det är jobbigt att vara kattunge!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar