måndag 19 november 2012

Kattbaby-liv

Igår efter Agnes ridlektion, fick vi så hämta hem Gustaf. Lilla trollkatten, så tuff han är. Det var ingen tvekan alls när vi kom hem, utan han klev kavat ut ur kattburen och började undersöka omgivningarna. Tove låg och sov i vårt sovrum, så vi stängde om henne, så att Flisan och Gustaf skulle få hälsa på varandra i lugn och ro först. Men Flisan tyckte visst att han bara var allmänt läskig och fräste när han kom för nära. Hon gjorde inget mer, men håller sig fortfarande på behörigt avstånd från den läskiga ungen och fräser när han kommer för nära. Tove är mer nyfiken och ligger gärna och tittar på honom när han leker. I morse var de framme och kikade lite kort på varandra nos mot nos, sedan kvickt iväg åt varsitt håll. Men Tove är ju så väldigt lekfull själv fortfarande, så jag hyser gott hopp om att de kanske ska finna varandra och ha kul ihop snart. Hon har i alla fall inte morrat mot honom som Flisan gör...
Gustaf var precis slut igår kväll när Anders och jag satt i soffan, så tillslut somnade han på ryggstödet och trillade ner på mig. Men inte ens då vaknade han, utan Anders kunde hämta Gustafs lilla kattsäng och det gick att stoppa ner en djupt sovande kisse där. När det väl var sängdags för oss, tänkte jag att han skulle få vara i sin korg bredvid vår säng, men han blev så orolig och ville upp till oss, så det blev till att lyfta upp den lilla och så sov han gott hela natten mellan oss. Vid halv sex vaknade jag av att han slickade och bet i min arm, så han var förmodligen hungrig tänkte jag. Gick upp med honom så att han fick äta och dricka, ett besök på lådan blev det med, sedan gick det att lägga sig igen i tre kvart och även Gustaf somnade om den stunden. Det är verkligen småbarnsliv här för fullt med andra ord nu :-)

Bus bus bus, hela vakna tiden!

Slog ihop som en korthus till slut..

Nu ska jag bita tag i mina skoluppgifter en stund, sedan ska jag plocka fram lite svamp ur frysen. Det ska bli svampsoppa till middag idag hade jag tänkt. Blev så inspirerad av den goda soppan vi fick på Vadstena i helgen, Anders och jag, så jag måste göra det känner jag. Skulle ju göra någon form av efterrätt med när det är soppa, men jag vet inte riktigt vad ännu. Kanske blir det bara smörgås till, vi får helt enkelt se vad tid, lust och fantasi räcker till idag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar