torsdag 1 november 2012

Kanelbulle frukost..

Tänkte idag passa på att göra en extra mys-frukost tillsammans med barnen, nu när det är lov och ingen behövde åka iväg på morgonen. Agnes skulle ha varit på frita hela veckan, men eftersom jag blev klar med min arkeologi uppsats (äntligen) igår, tyckte jag att hon kan få vara hemma och ha lov hon med de här sista dagarna. Så alltså, igår köpte jag (har definitivt inte haft tiden för bullbak nu!) kanelbullar, som jag tänkte att vi kunde ta varsin av till frukosten, med lite varm choklad. Vad händer då, jo Agnes som inte är nödbedd när det gäller godsaker, klämde i sig både en rostad smörgås med den gröna tomatmarmeladen vi fick av grannen som tack för hjälpen med kattvaktandet ett par dagar och så svepte hon chokladen och bullen. Det är ju bra, hon behöver den extra energin den lilla räkan idag när hon har ridlektion igen. Men de stora blir jag inte riktigt klok på, Emil åt ett par knäckemackor och halva sin bulle, sedan orkade han inte mer och Emmy orkade enbart en rostad macka och ingen bulle. Jag fattar ingenting?! I vanliga fall går "skräp" ner fortare än kvickt.. hm, undrar om effekten skulle bli den samma om jag serverade fredagsmys i form av chips till frukost med?? ;))


Vi flyttade över grabbarn grus till "gropen" där Salle och Pontus går, i söndags. Det gick hur bra som helst och det är världens harmoni i hagen när man kommer dit. Även att ge mat går bra nu och man blir inte "överfallen" när man ska gå in med matpåsarna till dem längre. Visst har man ett koppel av hästar efter sig där man går med påsen och de turas om att försöka stjäla åt sig ett par strån på vägen, men det är inget som man behöver värja sig för i alla fall. Så skönt att det gick vägen, att de kunde bli en liten fin flock av gammel-gubbar! Man märker att de mår bra av det allihop. Oliver och Anil, som hittar på dumheter och gnager på lösdriften om de blir uttråkade, är uppenbarligen stimulerade tillräckligt för stunden. Dessutom har vi köpt finmaskiga hönät, som vi fyllt med höselage och hängt upp mellan ett par träd. Det tar tid att pilla ut selaget för dem, men det är tydligen ett väldigt roligt göra, som de går in i med liv och lust. Vi får lägga ut lite högar till dem med, för annars skulle stackars Pontus och Salle få svälta, det är visst bara de stora grabbarn som får pyssla med nätet. Vi ska testa att sätta upp ett till en liten bit bort, förhoppningsvis får de andra gubbarna roa sig lite med då.

Ett strå i taget

Pontus vill också vara med egentligen
Ikväll blir det en seriösare middag i alla fall: bönbiffar med ugnsrostade grönsaker står på matsedeln. Ska bli gott, det var ett tag sedan sist nu.

Ha en fortsatt bra dag och kväll nu!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar