onsdag 28 november 2012

I ren panik..

Idag har det varit ett evinnerligt snöande hela dagen. Dessvärre är det av den slaskiga sorten, även om den faktiskt till viss del ligger kvar, så precis varenda sko är dyngsur. Ny säsong för stöveltorken m a o.
Dagen har rasslat på i ett bra tempo. Först på f m var jag in till stan för att lämna vår allround sadel till en tjej som vill prova den på sina hästar. Sedan hem och läsa inlägg och kommentera på forumet i "Övervikt bland barn och ungdomar". Efter det en snabb lunch, sedan försöka börja diska undan lite grann av allt som var kvar efter kvällsdisken igår och frukosten idag, eftersom den överfyllda diskmaskinen behagade dö igår kväll! En föreläsning om fysisk aktivitet var på e m, vilken gav en hel del och lite "kul" info fick man där också, som att FaR (Fysisk aktivitet på recept) som man har börjat med idag (trodde vi ja!) inte alls är något nytt fenomen. Nää, redan på 1800-talet ordinerade man vedhuggning mot "hysteri", d v s depression eller stressrelaterade symtom. Redan då visste man att en rytmisk rörelse frigör tanken på ett sådant sätt att man kan komma in i nya tankesätt istället och på så sätt komma ifrån exempelvis stress eller depression. Idag ordinerar man ju kanske inte vedhuggning, men promenader som också är en rytmisk rörelse.

Sedan hade jag tänkt hinna baka lussekatter till första advent, så jag satte en glutenfri deg på jäsning. Precis när jag hade fått ihop den, ringde Emmy och frågade om jag kunde hämta henne eftersom det inte gick någon buss förrän efter över en timme. Vi måste in och köpa vinterskor till alla barnen ikväll, eftersom vintern tänkte komma till helgen, så det blev att sätta sig i bilen, hämta först Agnes lite snabbt och sedan in efter Emmy. Backarna här hemma var i vanlig ordning inte plogade efter vädret, utan bilar hade blivit stående i sista uppförsbacken. För min del var det ju ingen fara, jag skulle ju nerför, men Emil sa att bussen inte tog sig upp för bilarna som stod. Också ett mer än vanligt fenomen här den här tiden på året. Väl hemma igen blev det att baka ut lussekatterna i ren panik, innan degen skulle krypa ur bunken och ut över golvet. Väljästa och goda blev de i alla fall...

Årets första lussebullar


Tur för mig att ungarna växer och inte jag. Detta innebär t ex att jag kan få ett par snygga, varma och nästintill oanvända vinterskor som Emmy köpte förra året. Tralalalla!!

Nästan oanvänd. Så bra för mig!

Gustaf blir mer och mer accepterad av de stora katterna. De tycker fortfarande mestadels att han är en riktig pain in the ass, och det kan jag förstå eftersom han inte kan hålla sig ibland, utan bara rusar efter och anfaller svansar o dyl. Det är ett himla sjå att hålla undan vuxenkattmaten för honom, han ska på den direkt så fort Flisan och Tove får ner den till sig, stackarna. Men i morse ställde jag ner hans bäbismat bredvid Flisan när hon åt och han smaskade i sig så malligt bredvid henne då! 
Snön som kom idag var mycket konstig och spännande tyckte han. Han satt länge i fönstret och stirrade på det vita som virvlade runt, det var så spännande att han blev alldeles trött tillslut!

Stor och liten äter frukost

Husse, jag vill ha en fönsterbräda!!

Så spännande.....

....så jag somnade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar