söndag 11 november 2012

Glutenfri kycklinglasagne

Det här receptet räcker till en stor lasagne, i stil med jättestor form.1 sats färsk glutenfri pasta (det går naturligtvis att använda torkade, köpta lasagneplattor. Modifiera tillagnings tiden då efter det som står på paketet).

900 g kycklingfilé, tärnad i små kuber
1/2 liten squash, tärnad
3 msk salsa
2 msk ajvar relish
1 burk krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk flytande honung (för att få lite sötma i den annars ganska mustiga kycklingen)

Fräs kycklingen i en gryta, tillsammans med den gula löken. Tillsätt övriga ingredienser och låt alltsammans koka samman en stund.

Mjölkfri bechamelsås:

25 g mjölkfritt margarin
3 msk fin mix
6 dl solhavre
lite drygt 200 ml Oatly imat
salt, svart peppar och lite riven muskot

Smält margarinet och vispa i mjöl mixen. Späd med lite av solhavren i taget, när det börjar tjockna fyll på med mer. Häll till sist i Oatly imat och låt såsen koka upp under omrörning igen. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskotnöt. Såsen blir något lite lösare än en "vanlig" bechamelsås, men det behövs, framför allt om du använder dig av köpta, torkade lasagneplattor. Den som tål mjölk använder sig naturligtvis av vanlig mjölk istället och kan då också ha i lite riven ost i såsen, samt täcka lasagnen med riven ost mot slutet av tillagningen.

Varva på sedvanligt vis lasagneplattor, kycklinggrytan och bechamelsåsen. Ställ in i 200° varm ugn i cirka 20-25 min. Efter 15 min kan den som tål det, strö över lite riven ost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar