söndag 11 november 2012

Fars dag

Idag är det alla pappors dag. Vi firar varken fars eller mors dag så där vidare värst hårt, ska jag erkänna, men vi brukar gratulera våra mammor och pappor i alla fall. Idag ska farfar, som för stunden är gräsänkling, komma hem till oss och få en fars dags middag; kycklinglasagne står på menyn. Emil var ju sugen på lasagne i veckan och jag tänkte att det kan ju passa bra idag då när vi ska bjuda på middag. Emil ville helst ha en vanlig köttfärslasagne egentligen och när det blev lasagneplattor över, efter att ha gjort kycklingvarianten, så kunde jag göra en liten i en pajform, med köttfärssås som fanns i frysen. Vilken tur han hade nu då! ;-)
Agnes och jag var upp till stallet och red på f m. Agnes hade lektion och jag passade på att rida Oliver en halvtimme innan deras lektion började nere på banan. Vi körde lite volter, övergångar från skritt till trav och provade att göra halt genom att använda sätet istället för tyglarna. Det gick riktigt bra, kanske för att jag satt på enbart ett fårskinn istället för sadeln och det blev tydligt för honom då. Vi gick en kort sväng utmed vägen när Agnes lektion började och på tillbaka vägen provade jag att göra samma halt-övning i det fria. Det fungerade inte riktigt lika bra då, utan jag fick använda tyglarna med. Oliver suckade högt, precis som om "herregud människa, vi är ju på väg hem till maten, stanna inte då!" Ha ha ha, söt-nöten...

Annikas utbytes häst har vi fått hälsa på idag också. En fjording som kom till stallet igår. Så himla fin och han hade lång fin man och var inte så där fult klippt som den sorten brukar vara annars. Han slapp m a o att se ut som en åsna, vilket jag tycker de ofta gör annars. Ska ta lite bilder utomhus på honom någon dag, nu stod han och spanade i stallet..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar