måndag 1 oktober 2012

Vardag igen


Så var en härlig spa-helg över. Det har varit helt klart över förväntan! Vi började med att ta en promenad när vi kommit fram på fredagkvällen, på den otroligt vackra motionsslingan i skogen där. Hur mycket taggsvamp som helst fanns där och inget kunde vi plocka, vilket öde ;)
Hela vistelsen började hur luxuöst som helst, vi blev redan på parkeringen välkomnade av två ur personalgruppen, fick höra hur vistelsen ungefär skulle komma att "se ut" och vart vårt rum låg. Efter promenaden var det dags för välkomstdrinken i det helt otroligt vackra för rummet/baren (finns säkert ett tjusigt namn för detta, som inte jag känner till) till matsalen, där en stor brasa sprakade och stora, tunga soffor fanns så inbjudande. Efter det en otroligt god tre rätters middag, med rökt ankbröst som förrätt - det är första gången över huvud taget jag äter anka, och det var helt otroligt gott! Vi blev bordsplacerade vid ett bord för åtta och de damer som satt vid vårt bord var en mycket brokig skara, men jättetrevliga och mycket roliga att umgås med. Det blev alltså flertalet måltider som var både mycket goda och mycket underhållande. För min del som har matallergi att ta hänsyn till och som för det mesta alltid måste dubbelkolla när jag är ute och äter och dessutom ändå inte alltid fått glutenfritt, var det här en väldigt angenäm upplevelse. De hade superkoll redan från det ögonblick jag klev in genom dörren för att få fördrinken, och inte en enda gång kände jag att jag var tvungen att fråga om maten var ok för mig. Naturligtvis ville jag ge dem all kredit för just detta när vi checkade ut och fick svaret att det var jätte viktigt för dem att alla kunde känna sig avslappnade där, så även vad gällde maten och att de visste hur viktigt det var med att man fick rätt kost. Helt otroligt vilken service och vilket ställe!! Kan bara säga: åk dit om du får en möjlighet. En av damerna i bubbelpoolen var där för tredje gången och menade att det här var beroende framkallande och jag kan nog bara hålla med henne..


Fördrink innan middagen dag två..

En av de goda middagrna.

Vattengympa har provats för första gången också, med flytbälte och hantlar. Det MÅSTE bara göras igen, så snacka om att bli lycklig när det visade sig att Medley här har just detta som en av sina två vattenträningspass! Dessutom blev det ett dopp i utomhuspoolen i ösregn, vilket i sig var en upplevelse. Inne i själva spa-området blev det så otroligt varmt och Marie och jag fick för oss att vi skulle prova luften utomhus, så alltså gick vi ut dit. Det var svinkallt att ta sig fram till poolen, men bara man väl var i och hade börjat simma så blev det riktigt skönt. Två av de äldre damerna vid vårt bord kom ut dit för andra gången och simmade, snacka om hurtiga damer! De sa att det var 27° varmt i poolen, men det vet jag inte om jag riktigt kan tro på, snarare kanske det blev 24-25° grader där ute, när värmen försvann ut i den ganska kylslagna luften.

Poolen i spaet. Mysig relax runt omkring med.
Hotande moln, men för stunden uppehåll på promenaden

Sandvik spa ligger där bakom


Till lunch var här fullt med kvinnor i badrock, lite malplacerat i den lyxiga miljön, men vadå.. :)
Igår kväll var vi upp och la på täcket på Oliver. Han och Anil hade precis fått middag av Ulrika och stod och mumsade så belåtet :) Idag blir det äntligen en ridtur på morgonen i alla fall, tjohoo!!

Mums, mums..Inga kommentarer:

Skicka en kommentar