fredag 12 oktober 2012

Se vad jag fann!!

Nu har jag skickat in min frågeställning med motivation till mitt val, till kursen Övervikt bland barn och ungdomar. Tyckte först att det var en ganska lätt uppgift, men det var jättesvårt att plocka ut enbart en anledning till små barns övervikt/fetma, det finns ju ganska många orsaker. Jag valde i alla fall att försöka hitta sätt att utjämna de socioekonomiska skillnaderna som man genom flera undersökningar har funnit vara en stor anledning. Jag tror faktiskt inte att det skulle behöva vara en skillnad p g a vilket "skikt" i samhället man lever i, det gäller bara att se till att alla får samma möjligheter till kunskap om kost, motion och hälsa redan från början, kanske kan man fånga upp människor som ligger i riskzonen redan på MVC? Ska bli spännande att se vad mina gruppkamrater kan komma med för förslag.. (Vi är alltså indelade i grupper på 7-8 personer och var o en ska göra en frågeställning som man anser vara viktig, som sedan övriga i gruppen ska kommentera).


Nu som belöning för att jag varit duktig och gjort en uppgift klar, ska jag ta en kopp kaffe och gå ut i trädgården och njuta av en klarblå himmel, kall och klar luft och en härlig sol!

Åh så härligt! De här tre, små och bortglömda melonerna hittade jag under min fiberduk i trädgården:

10 cm långa och 27 om "magen" :)

Vet inte hur de smakar ännu, de får bli till fredagsmyset ikväll. De är små, men så har jag inget växthus heller :)
Trevlig helg på er därute nu alla vänner!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar