torsdag 11 oktober 2012

Mat mat mat.....

Inte blev jag klar hos tandläkaren i går inte. Nehej då, en krona måste göras på tanden med, så det är bara att vackert ge sig dit igen. Jag bad om att inte behöva komma före slutet på november i alla fall och det tyckte hon var bra, det fanns ändå inga tider förrän då, ha ha ha...

Arkeologi testerna igår visade sig bli rättade på en gång, automatiskt. Det såg inte jag i går morse när jag skickade in första provet, då hade jag bråttom och stängde ner datorn direkt. Men igår e m när jag lämnade in nästa prov märkte jag att det stod poäng direkt. Skönt att inte behöva vänta på de resultaten i alla fall, och godkänt o klart blev det :) Nu är det "bara" den stora hemtentan kvar, vilken är en uppstats om ett nordligt arkeologiskt problemområde. Så har vi fått 4 olika huvudteman att välja bland, inte lätt, men jag har i alla fall en idé om vad jag vill skriva om... Den 1 nov ska det vara färdigt till, jag är klar med det övriga på det kursmomentet, så nu lägger jag arkeologin åt sidan i ett par dagar och koncentrerar mig på kostkurserna istället.

"Övervikt bland barn och ungdomar" har börjat, vi har blivit gruppindelade och fått första diskussionsuppgiften  - övervikt bland 4-åringar. En frågeställning ska vara inlämnad till diskussionsforumet senast söndag, för på måndag startar gruppdiskussionerna. Första hemtentan, på samma tema ska vara klar 30 okt. Struktur på kursen är det m a o och jag tycker det ser ut att vara ett väldigt bra upplägg. Ska bli jättekul det här!! Skrivaren går varm på alla skrifter som ska ut, vilket är ännu ett suveränt upplägg på även den här kursen, precis som på "Mat och miljö" - alltså att det inte är hur många böcker som helst som ska inhandlas, utan man får många bra länkar att gå in och läsa på. Första boken jag behöver till den här kursen fick jag igår, den beställde jag från Livsmedelsverket i helgen: "Mat och hälsa en faktabok från Livsmedelsverket". Kommer nog att ha nytta av den även senare både i kommande utbildningar, samt i mitt yrke jag har som mål framöver...

Det slår mig hur mycket det är i mitt liv som kommit att handla om just mat. Födoämnesallergier, mat för äldre, mat för att bevara hälsan, och inte att förglömma; mat bara för att det är så jäkla gott!! ;))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar