onsdag 10 oktober 2012

Älgjakten igång

Så var älgjakten igång för i år, sedan två dagar tillbaka. Detta innebär alltså att vi får ta våra morgonturer längs med vägen, så att ingen ska skjuta skallen av oss, när det kliar för mycket i avtryckarfingret. Har hört skräckhistorier om hur det kan gå till häromkring, så det är knappt jag vågar ut på vägen en gång och varje dag hoppas jag att de jägare som finns däromkring faktiskt är seriösa och har full koll på att det är en hage som finns där i skogen, en hage med HÄSTAR alltså inga älgar utan horn! Med tanke på hur stilen och beteendet var hos de som skadesköt en stackars kronhjort (vilken de dessutom klantade till det med så att de aldrig hittade den) förra året, så tvivlar jag tyvärr.

Igår morse var jag på vattenträning igen. Det var en annan ledare då, som hade pippi på att man skulle springa runt i vattnet. Jobbigt värre, men det bet nog bra på latmasken tror jag:) Mycket muskelträning för armarna blev det med, både med hantlarna och med "bara" vattnet som motstånd. Har lite lätt ömmande muskler idag ska jag väl erkänna, men de ska jag försöka råda bot på med lite Tai Chi när jag kommer hem från morgonens ridtur. Har ridit barbacka de senaste gångerna nu och jäklar vad det har känts på insidan av låren och i de långa ryggmusklerna! M a o är det muskler som inte används lika mycket när jag rider med sadel, så nu får fårskinnet ligga på istället ett tag. Det blir ju dessutom mestadels skritt och bara lite trav nu när vi får hålla oss på vägen.

Första provet på arkeologin lämnade jag in nu på morgonen. Det är inte utan en viss nervositet. Först när vi fick dem tänkte jag att vad fånigt att ha en betygsskala från U-VG på ett test som svaren finns i föreläsningarna och böckerna sådär rakt av. Men hej vad jag bedrog mig, det har varit gruvligt svårt att hitta svaren och flera är jag mycket osäker på om det verkligen är rätt. Kan bara hålla tummarna för att det räcker till godkänt nu. Jag har i alla fall svarat på allt så chansen för godkänt finns där..

J-AR!!! Hittade lappen med tandläkartiden och jag ska ju dit nu på f m. Hoppas verkligen rotfyllningen blir klar idag, har varken tid eller lust med det här mer nu!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar