torsdag 13 september 2012

Tandproblem

Gud vad jag hatar tänderna ibland! Tanden som jag hade ont i och som jag fick gå akut med till tandläkaren, har hållit sig bra ända fram till igår, då tandläkaren fortsatte att rensa de sista kanalerna, för att om några veckor fylla igen dem igen och så ska det sedan vara klart. Det gjorde inte ont när jag gick dit, men bara någon timma efter att jag gått därifrån började jag att känna av den igen. Skumt tänkte jag eftersom hon tagit bort de nerver i tanden som kan göra ont. Men det är klart som hon höll på i tanden så blir det väl irriterat runt omkring. Men idag är det ännu värre och jag får återigen gå på både Ipren och Panodil för att dämpa smärtan lite grann, så det var ju bara att ringa dit igen idag. Men på torsdagar är inte min tandläkare där, utan jag får ringa direkt i morgon bitti igen så får vi se vad hon säger då. Jag träffade min syster Maire idag och hon har nyligen gått igenom samma sak, alltså rotfyllning som gick snett och på kvällen hade hon fått världens infektion i tanden, så det blev en antibiotika kur. Vi träffade en arbetskamrat till henne när vi fikade, som sa exakt samma sak!! Men vad fanken, om det är så vanligt att en rotbehandling ger en kraftig infektion i samband med att de rensar kanalerna, varför inte sätta in någon ordentlig bakteriebehandling i tanden innan, eftersom de ändå har i något "bakteridödande" och rot-dödande i tanden innan om jag förstått det hela rätt?! Skit är det att ha ont i munnen i alla fall.....

I morse blev det i alla fall en solig tur igen på Oliver och tillsammans med Sussie och Mimir, men kallt var det. Det känns verkligen att hösten är här nu, men det är så otroligt härliga dagar, de här som har lite "krispig" luft, men ändå en sol som värmer bra där det är lä fortfarande.

Ikväll blev det kycklingfilé till middag, med en suveränt god grönsaksröra, som alla i familjen faktiskt uppskattar och äter bra av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar