tisdag 4 september 2012

Skolgång och influensakänsla

Igår gjorde jag trattkantarellsoppa med äpple och potatis, vilken inte inte helt föll i god jord här hemma. Kan hålla med om att den som jag gör annars är godare, den här varianten blev väldigt syrlig med mycket äppelsmak, så jag återgår nog till det traditonella receptet nästa gång. Det kommer då istället.

Igår morse startade jag dagen med en halvtimmas medicinsk qigong. Min fibro-kropp börjar skrika höst nu och det känns hela tiden som om jag har influensa eller något som bara väntar på att få köra igång. Qigongen är suverän hjälp då, enda nackdelen är att om man inte håller på kontinuerligt, så kan man bli dålig när man börjar igen eftersom kroppens system får hjälp att köra igång igen. Det hände naturligtvis mig den här gången... Igår kväll blev jag så jäkla dålig att jag fick lägga mig hur tidigt som helst. Det kändes som om jag både fått vanlig influensa och maginfluensa på samma gång. Ingen kul känsla alls, men jag har bara mig själv att skylla eftersom jag misskött mig själv under så lång tid nu. Lite full i skratt blir jag ändå av titeln på qigong skivan i det läget: "Biyun den hälsobevarande metoden"! Nåja, jag vet ju att man mår väldigt bra när kroppen rensats ur och qigongen får lov att hjälpa kroppens system, bara man gör det med kontinuitet. Det känns bara lite tvivelaktigt när man blir så dålig... samtidigt så tänker jag att Yes! kroppen svarar direkt på det här nu och det innebär att jag om någon vecka eller tidigare kommer att må som en prinsessa igen :))

Igår började så både arkeologin och mat och miljö kursen. Arkeologin har jag fått en massa föreläsningar på som jag ska lyssna på. Det som gjorde mig nervös där, var att kursansvarige sa att eftersom mycket av det materialet som de använder sig av nu i början är samma som de hade i A-kursen, vilket i sin tur innebär att första tentan kommer att göras svårare i gengäld. Men tack så j-a mycket tänkte jag då, vi som inte läst A-kursen hos er då?? Eller är det bara jag som inte gjort det?!
Hm, det är bara att vänta och se.

Arbetsrummet och vardagsrummet är klara nu och jag är mer än nöjd måste jag säga. Känns jätteskönt att kunna sitta och jobba utan att behöva plocka ihop allt för matens skull..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar