fredag 7 september 2012

Rutiner och skördetid

Tro mig när jag säger att det är hur skönt som helst att äntligen slippa plocka undan röran med böcker och anteckningar som blir nu. Dessutom sparar det massor med onödig tid, som annars skulle gå till att leta fram var det var jag slutade skriva/läsa sist. Jag är så nöjd med vårt "kontor"! :))


Har fått till en mycket skön och väl fungerande rutin på morgnarna nu. När Agnes åkt med skolbussen (Emmy och Emil är ju stora nog att sköta den delen själva), hinner jag sätta mig en liten stund med dagens läsande och kanske påbörja lite anteckningar. Sedan bär det av upp till stallet (om det inte står som spön i backen förstås), för en jättehärlig och välbehövlig skogsrunda tillsammans med Sussie och våra vänner hästarna. Det är verkligen bara såå bra för själen och när jag är hemma igen och tankat lite lunch-energi, är det bara att sätta sig med näsan över böckerna igen. Rundan i går morse blev extra lång tack vare det härliga höstvädret, så skönt!

Igår gjorde jag ett par övningstest på nätet på psykologin. Det är förlaget som gett ut kursboken som ger oss den möjligheten/förmånen, vilket verkligen är guld värt. Testet var inte på tid som tur var, eftersom det är på engelska och det i alla fall tar en stund för mig att riktigt förstå vad de menar, men annars fungerade det som proven vi ska göra för högskolan på nätet nästa vecka. Det blev i alla fall 61% rätt på ena testet och det andra 58%, vilket innebär att om jag ligger i som en liten iller nu, så finns ju faktiskt chansen att jag klarar provet nästa vecka! 50% rätt krävs för att bli godkänd.

Har börjat skörda av bären i trädgården nu. En 2 dl burk med havtorn har redan hamnat i frysen, men det finns minst lika mycket kvar på busken att plocka. Även björnbären börjar mogna nu. Dessutom, till min stora lycka, visar det sig att vi får fyra meloner! Helt otroligt att de inte regnat bort. Nu är det bara att hoppas på lite fler varma dagar, så att de hinner mogna ordentligt innan det är dags att plocka in dem.


Massor med Havtornsbär kvar för skörd

Meloner!

Björnbären börjar mogna

Vår vackra, höstblommande Klematis.
Ikväll ska vi göra tacos/tortillas har jag lovat. Men det kommer att bli en mellanväg för mig och barnen, jag försöker ju få bort så mycket kött som möjligt i vår kost, så ikväll blir det laxtacos... Mums!!
Middagen igår fick barnen stå för till största delen och det skulle vara vegetariskt. Bönbiffar med ugnsrostade potatisar och jordärtskockor, stekt blandsvamp (trattisar och kantareller), sallad, Emils marinerade kronärtskockor, lite oliver och en pepparrotscrème till det. Mums!! Vilken festmåltid det blev och allt ekologiskt och en hel del när/lokalodlat. Så drog vi vårt strå till miljöstacken igår i alla fall och det gjorde varken ont eller var svårt ;))


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar