söndag 16 september 2012

Kalasens helg

Den här veckoänden har bestått av kalas, för Agnes del ska väl tilläggas. I fredags kväll var det första badkalaset hemma hos en av klasskompisarna. De hade haft det jättemysigt och haft spa där :) Agnes berättade hur de fått en ansiktsmask som luktade jordgubbar, de hade badat i den varma poolen och bastat, sedan blev det manikyr där de fick välja två färger att måla naglarna med. Agnes naglar blev tjusigt gula med svarta prickar. Sedan vankades det plättar och efter det popcorn och disco. En riktig helkväll med andra ord och det var en så pass trött Agnes vi hämtade vid 20-tiden, att Scooby Doo filmen vi tänkt se när hon kom hem, fick vänta till dagen efter istället.
Idag var hon på nästa badkalas, som var för två andra klasskompisar. Idag var det i ett badhus de var, på Anders och min gamla skola, där vi gick i högstadiet. Kunde tala om för henne att både Anders och jag lärde oss simma i just den bassängen när vi var i hennes ålder :)

I lördags var det dags för lite PNH träning igen, vilket Emmy gjorde. Det blir nog så att hon kör de lektionerna nu, så kör jag själv emellan de passen, jag är ju ändå med och tittar på vad och hur de gör.

Idag när Agnes var på kalaset, passade vi på att gå ut i skogen för att plocka lite svamp till middagen idag. Och svamp hittade vi allt! Det tog oss nog inte ens en halvtimma (promenaden inräknad) innan vi fått vår tre liters påse full. Tillslut var det bara att säga; nu blundar vi för alla fläckar som kommer i vägen och går snabbt upp på grusvägen igen....

En liten fläck trattisar, vände man sig om fanns nästa och nästa och.....

Påsen blev full rekordsnabbt!
Vi fick jättefina gäddfiléer av mamma och Pauli igår. De hade fångat gäddan på sin fisketur i Glottern igår och eftersom de är ute och fiskar i stort sett varje dag, har de redan frysen full. Vi tog tacksamt emot den i alla fall och Pauli hade varit snäll och filéat den åt oss. Tack snälla för det sa jag, som älskar att äta fisk, men är absolut urdålig på att rensa och ta ur dem. De här filéerna fick i alla fall bli till portions stora bitar som jag saltade och pepprade lite, sedan brynte dem helt lätt i smör. Sedan fick de gå klart i ugnen med ett täcke av stekta trattkantareller, stekt gul lök, lite vitt vin och Oatly imat. Kan tala om att det blev mycket gott. Den enda som egentligen inte tyckte det var speciellt gott var Emmy, som fått för sig att hon inte gillar vita fiskar över lag, utan ska det vara fisk ska det vara lax. Nåja, hon smakade lite av det här i alla fall, även om hon sedan inte gjorde några direkta volter av lycka... Efterrätten så här på sändagskvällen slank ned betydligt lättare; äppelpaj med vaniljsås. Den var det bara Emil som avstod....

Här är en filmsnutt på liten Agnes och stor Freja :) Men det går så otroligt bra för dem och man ser så tydligt hur de båda kämpar tillsammans för att det ska gå bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar